Fudbal

Direktno.rs

04. 09. 2023. 20:18 0

Ramos posle 18 godina ponovo u Sevilji!

Serhio Ramos je odbio arapske milione, kao i ponudu Galatasaraja i izabrao povratak u svoju Sevilju.

Za neke je ovo možda iznenađenje, ali za većinu ne bi trebalo, jer se zna da je Ramos u srcu rođeni Andalužanin i da je zbog svoje porodice odlučio da se vrati u rodni kraj.

Ramos je ponikao u Sevilji u čiju je akademiju stigao još davne 1996. godine, kao desetogodišnjak. Bio je najmlađi debitant, kada je sa nepunih 18 godina, 2004. zaigrao za prvi tim Sevilje.

Ipak, nije se mnogo zadržao, Florentino Perez je namirisao potencijal i talenat i doveo ga u Madrid leta 2005. godine. Ostalo je istorija, Ramos je najuspešniji kapiten u istoriji kluba, koji je napustio 2021, kada je otišao u PSŽ.

Sada se kao slobodan agent vraća u svoju Sevilju, a po dolasku na pitanje zbog čega je izabrao svoj matični klub, rekao je: "Zbog svog oca, dede i Antonija Puerte".

Za one koji se ne sećaju, Antonio Puerta je bio velika nada Sevilje, saigrač Serhija Ramosa, koji je zbog srčanih problema preminuo 28. avgusta 2007. kada je imao samo 22 godine.

Puerta je kolabirao na utakmici Sevilja - Hetafe, u prvom kolu La Lige, sezone 2007/08, a prvi koji mu je dotrčao u pomoć bio je njegov saigrač i naš bivši reprezentativac Ivica Dragutinović. Lekarski tim je brzom reakcijom uspeo da ga povrati, ali, nažalost, samo na kratko. U svlačionici je doživeo novi srčani udar zbog kog je hitno prebačen u bolnicu. Lekari su se tri dana borili za njegov život, ali nažalost, 28. avgusta, Puerta je preminuo.

I ako vas neko pita koji transfer je obeležio leto 2023. onda je to - povratak Serhija Ramosa u svoju Sevilju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati