Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 08. 2023. 23:08 0

LŠ: Remi u Glazgovu, Antverpen i Kopenhagen blizu grupne faze

Fudbaleri Glazgov Rendžersa i PSV Ajndhovena remizirali su rezultatom 2:2, dok su trijumfe upisali Antverpen i Kopenhagen, u prvim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona.

Najuzbudljivije bilo je u Glazgovu, gde su Rendžers i PSV remizirali uz četiri gola. Iako je PSV bio konkretniji, domaći su bili ti koji su poveli. U poslednjem minutu prvog dela, nakon greške pred kaznenim prostorom, Desers je proigrao Simu koji je pogodio za 1:0. PSV Je nastavio da dominira i u drugom poluvremenu, a u 61. minutu Bakajoko je vratio povratnu do Sangarea koji je izjednačio na 1:1. U 78. minutu ponovo je Dresers bio asistent, a Matondo pogodio za novo vođstvo Rendžersa. PSV se opet vratio, i to već u 80. minutu kada je Bakajoko upisao i drugu asistenciju, ovaj put za Luka de Jonga koji je postavio konačnih 2:2.

AEK je samo tri dana nakon nesvakidašnje i dramatične eliminacije zagrebačkog Dinama, došao na noge belgijskom šampionu Antverpenu i izgubio je sa 1:0, iako je bio puno bolji rival na terenu. Grci su u prvom poluvremenu nizali šanse pred golom domaćih, ali Garsija, Cuber i Amrabat nisu bili fokusirani u završnicama obećavajućih akcija.

Antverpen je imao jednu priliku i uspeo je da je pretvori u gol. Kejta je u 16. minutu lepo povukao i uposlio Vermerena, a ovaj je sjajnim pasom spojio sa golom iskusnog holandskog napadača Vinseta Jansena, koji u takvim situacijama ne greši. Matirao je Atanasijadisa i doveo u vođstvo ekipu Marka van Bomela. Belgijanci su u 51. minutu ostali da desetoricom na terenu. Bataj je otvorenim đonom „pokupio“ našeg Mijata Gaćinovića, pa mu je sudija Letisje bez razmišljanja pokazao direktan crveni karton. Posle toga je viđena totalna inicijativa grčkog šampiona. Kružili su igrači AEK-a sve vreme oko gola koji je čuvao Butez, pokušavali su da pronađu „rupu“ u bedemu Antverpena, ali je nisu našli. Nedostajao je završni pas, pa će Belgijanci braniti minimalnu prednost na revanšu u Atini.

U trećem večerašnjem susretu, Rakov nije uspeo da iznenadi Kopenhagen, koji u Dansku nosi gol prednosti. Gol odluke pao je već u 9. minutu kada je autogol postigao Rakovitan.

Revanš mečevi na programu su naredne nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati