Fudbal

Direktno.rs

24. 05. 2023. 22:59 1

Skupe greške Milenkovića, Interu Kup Italije!

Fudbaleri Intera osvojili su Kup Italije pošto su u finalu na "Olimpiku" savladali Fjorentinu sa 2:1 (2:1).

Ovo je deveti Kup koji nero-azuri osvajaju u svojoj istoriji, čime su se izjednačili sa Romom na drugom mestu po broju trofeja u ovom takmičenju.

Na "Olimpiku" je viđena otvorena utakmica, sa priličnim brojem prilika za jedno finale, a na tome bi trebalo zahvaliti Nikolasu Gonzalezu koji je ranim za Fjorentinu golom naterao Inter da krene po izjednačenje.

Igrao se treći minut kada je Džonatan Ikone briljantnim dodavanjem progirao Gonzaleza na drugoj stativi, a ovaj iz nimalo teške pozicije pogodio mrežu Samira Handanoviča za dosta iznenađujući početak utakmice.

Finalista Lige šampiona nije želeo mnogo da čeka, te je prvobitno Edin Džeko najavio da bi do nove promene moglo da dođe. Sjajnu šansu imao je iskusni špic, ali je bio dosta neprecizan iz situacije kada je ispred njega bio samo golman Pjetro Teraćano.

Njegov promašaj uspeo je da nadoknadi neumoljivi Lautaro Martinez. Odličan osećaj za trk u prazan prostor demonstrirao je Argentinac u ovoj situaciji, izbegao ofsajd zamku i rutinski matirao Teraćana u 29. minutu. Ako bi se tražio krivac za taj gol onda bi to, nažalost, morao da bude Nikola Milenković koji nije ispratio liniju svog tima i nije se izvukao na vreme zajedno sa saigračima. Povratak nekih košmara...

Nekoliko minuta kasnije, ponovo slaba reakcija Milenkovića kojem je Lautaro Martinez pobegao prilikom centaršuta Nikola Barele za još jednu izuzetnu egzekuciju i ispostaviće se, konačan rezultat.

Imala je Fjorentina dosta povoljnih prilika u finišu. Luka Jović je bio opasniji za tri minuta po ulasku u igru nego Artur Kabral za 90. Dve odlične šanse imao je srpski napadač, ali Handanovič je bio maestralan.

Oba tima imaju još bitnih obaveza do kraja sezone. Inter očekuje finale Lige šampiona sa Mančester sitijem, dok je "viola" u finalu Lige konferencija sa Vest Hemom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati