Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

21. 05. 2023. 13:43 1

Juventusu oduzimaju 12 bodova

Ponovo loše vesti iz sudnice za Juventus. Taman što se ekipa koliko-toliko stabilizovala, vezala tri pobede i uz vraćenih 15 bodova nakon usvojene žalbe na prvobitnu presudu skočila u zonu Lige šampiona, mediji na Apeninima uveravaju da Staroj dami u ponedeljak sledi novo posrnuće.

Savezni apelacioni sud Italije imaće u podne novo saslušanje oko skandala vezanog za Juveovo nezakonito sticanje kapitalne dobiti, odnosno naduvavanje cena određenih igrača, kako bi 'ispeglali' knjige i izbegli sankcije u skladu sa fer plej pravilnikom.

Iz tog razloga klubu iz Torina prvobitno je oduzeto 15 bodova, zatim su mu isti vraćeni, da bi u međuvremenu tužilaštvo sakupilo nove dokaze na osnovu kojih će, tvrdi Korijere delo Sport, Bjankoneri biti biti sankcionisani sa -12!

List je očito imao uvid u sudski materijal, navodi da je osnova krivice u suštini potvrđena, a da će kazna biti manja u odnosu na prethodni samo iz razloga što je jedan od članova bivše uprave Pavel Nedved izuzet iz čitavog procesa i proglašen nevinim.

Tokom poslednjih nedelja bilo je nagoveštaja da bi bodovni minus mogao da iznosi devet bodova, kako je prvobitno i zahtevao tužilac FS Italije Đuzepe Čine, međutim Korijere u današnjem izdanju podvlači da je Sud skloniji odluci da lestvica bude podignuta na -12, pošto se ipak radilo o sistematskom kršenju pravila.

Ukoliko se ove najave ispostave tačnim, Juventus će sa 69 bodova spasti na 57, što bi značilo pad na osmu poziciju. Ligu šampiona u tom slučaju crno-beli bi mogli da zaborave, ai bi zadržali mogućnost da se dokopaju Lige konferencije ili Lige Evrope.

Sve to pod uslovom da ih UEFA ne kazni dodatno, jer u Nionu vode paralelnu istragu i nije isključeno da presuda bude surova: potpuno izbacivanje iz evropskih takmičenja na godinu dana ili možda čak duže.

Od oduzimanja bodova Juventusu najviše bi profitirali Milan i Lacio.

Podsetimo, Juve je bio jedan od učesnika Kalčopolija, čuvenog skandala sa nameštanjem utakmica na Čizmi iz 2006. godine. Tada je izbačen iz Serije A u drugi rang italijanskog fudbala i zauvek žigosan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati