Fudbal

Milan Zarić

02. 12. 2022. 18:03 0

LUDNICA Koreja ide dalje, Urugvajci u suzama!

Fudbaleri Gane nisu uspeli da naprave podvig u odu u osminu finala Mundijala. U trećem kolu grupe H ih je savladao Urugvaj sa 2:0, kaznivši sve promašaje "crnih zvezda", između ostalog i neiskorišćen penal. Međutim, bila je to "pirova" pobeda Urugvaja, koji je ispao, budući da je Južna Koreja savladala Portugal sa 2:1 i tako zbog bolje gol-razlike otišla dalje!

Naime, Urugvaj i Južna Koreja su takmičenje završili sa po četiri boda, međutim na kraju je presudio veći broj postignutih golova Korejaca. Azijska selekcija je imala gol-razliku 4:4, dok su "Urusi" takođe bili na "nuli", ali sa skorom 2:2.

Zbog toga su i eliminisani, pa su navijači ostali u neverici, dok je Luis Suarez završio u suzama na klupi, budući da je zamenjen u drugom poluvremenu.

Ništa nije naslućivalo da bi Južna Koreja mogla da napravi čudo, jer je Portugal sigurno ušao u meč i vodio je od petog minuta golom Orte.

Ipak, Južna Koreja je uspela da u prvom poluvremenu istopi prednost rivala, pa je u 27. minutu Kimi Jung Gvon matirao golmana ""moreplovaca" i vratio je egal - 1:1.

I sa tim rezultatom su Urugvajci bili sigurni, međutim ta sigurnost se pretvorila u strepnju u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Hvang iskoristio dodavanje Sona i, ispostavilo se kasnije, postavio konačnih 2:1.

Za veliko slavlje Koreje, ali i očaj na licima igrača i navijača Urugvaja, kojima pobeda protiv Gane od 2:0 nije bila dovoljna. Nedostajao im je taj jedan gol, do kog nisu uspeli da dođu, pa su se oprostili od planetarnog šampionata.

Ali, imaće za čim da žali i Gana, koja je imala čistu situaciju, pa je i bodom mogla da dođe do prolaska. No, do njega nije došla, a nije da nije imala prirlike za tako nešto.

Jer, u 21. minutu je za Ganu dosuđen penal zbog faula golmana Ročeta, zalet je uhvatio Andre Aju, ali je bio nesiguran, pa je čuvar mreže Urugvaja lako odbranio.

A kada se takva šansa prokocka, onda obično usledi kazna. Ona je došla u razmaku od šest minuta, kada je De Araskaeta dva puta pogodio mrežu Gane - u 26. i 32. minutu.

Izgledalo je u tim trenucima da je Urugvaj siguran, ali kao što rekosmo, računicu južnoameričke selekcije pokvarila je Južna Koreja, koja je Suareza, Kavanija, Valverdea i ostale zvezde ostavila bez nokaut faze Mundijala...

Azijska selekcija tako sa prvog mesta ide na megdan Brazilu u osmini finala, dok će Portugalci na drugoplasiranog iz grupe G, gde se nalazi reprezentacija Srbije.

GANA - URUGVAJ 0:2 (0:2)

Stadion: "Al Džanub". Gledalaca: 43.443. Strelac: De Araskaeta u 26. i 32. minutu. Sudija: Danijel Zibert (Nemačka). Žuti kartoni: Sulemana, Sejdu (Gana), Nunjez, Suarez, Koates, Himenez, Kavani (Urugvaj).

GANA: Ati-Zigi - Sejdu, Amarti, Salisu, Baba - Parti, Abdul Samed (od 72. Kjere) - Kudus (od 90+8. Fatavu), A. Aju (od 46. Bukari), Dž. Aju (odo 46. Sulemana) - Vilijams (od 72. Semenjo).

URUGVAJ: Ročet - Varela, Himenez, Koates, Olivera - Bentankur (od 34. Vesino), De Araskaeta (od 80. Gomez), Valverde - Pelistri (od 66. De la Kruz), Nunjez (od 80. Kanobio), Suarez (od 66. Kavani).

JUŽNA KOREJA - URUGVAJ 2:1 (1:1)

Stadion: "Education city". Gledalaca: 44.097. Strelci: Kim Jung Gvon u 27. i Hvang Hi Čan u 90+1. minutu za Južnu Koreju, a Orta u 5. za Portugal. Sudija: Fakundo Teljo (Argentina). Žuti kartoni: Li Kang In, Hvang Hi Čan (Južna Koreja).

JUŽNA KOREJA: Kim Song Gju - Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von, Kim Jung Gvon (od 81. Son Džun Ho), Kim Đin Su - Džung Vu Jung, Hvang In Bom, Li Kang In (od 81. Hvang Ui Džo) - Li Džej Sung (od 66. Hvang Hi Čan), Son Hjong Min, Čo Gve Sung (od 90+3. Čo Ju Min).

PORTUGAL: Košta - Dalot, Pepe, Ant. Silva, Kanselo - Neveš (od 65. Leao) - Orta, Nuneš (od 65. Paljinja), Vitinja (od 82. Karvaljo), Mario (od 82. B. Silva) - Ronaldo (od 65. And. Silva)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati