Fudbal

Milan Zarić

02. 11. 2022. 23:22 0

Žreb će biti paklen: Svi beže od PSŽ-a i Liverpula!

Grupna faza Lige šampiona je okončana, pa smo dobili imena 16 klubova koji su izborili plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja. Bilo je tu iznenađenja, neki favoriti su otpali, a neki, pak, nisu prema očekivanjima zauzeli prvo mesto u grupi, već drugo, što nam donosi potencijalne derbije već u osmini finala.

Nema nikakve dileme, najveće mine iz nepovlašćenog šešira biće Liverpul, koji je grupu završio iza Napolija, ali i Pari Sen Žermen, od koga je u foto-finišu bila bolja Benfika, koja ja na graju bila prva zbog više datih golova u gostima, jer su ekipe završile takmičenje izjednačene po broju bodova, ali su imale i identičnu gol razliku.

Liverpul i PSŽ će, dakle, biti ekipe za izbegavanje za timove iz prvog šešira. Kada je reč o Liverpulu, on na žrebu ne može da dobije polovinu klubova - Napoli (sa njim je bio u grupi), kao i Totenhem, Čelsi i Mančester siti (nije moguć sudar ekipa iz istih država).

To će reći da su potencijalni rivali izabranika Jirgena Klopa Porto, Bajern, Real i Benfika, što daje 50 odsto šansi da vidimo veliki derbi u osmini finala.

Kada je reč o Pari Sen Žermenu, ograničenja su mnogo manja, budući da "sveci" jedino ne mogu da igraju sa Benfikom sa kojom su bili u grupi, ali mogu sa Bajernom, Čelsijem, Realom, Mančester sitijem...

Pored ova dva giganta, osvajači grupa bi svakako želeli da pobegnu od Intera i Milana, a kao laki rivali ne figuriraju ni Lajpcig i Dortmund.

Nema nikakve dileme, oni koji su osvojili grupe na žrebu će poželeti Klub Briž, bez obzira na to što je belgijski prvak oduševio u grupi sa Portom, Leverkuzenom i madridskim Atletikom.

Bilo kako bilo, poznato je ko je izborio plasman u nokaut fazu, a ko će na koga - saznaćemo u ponedeljak na žrebu od 12 sati.

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA

Nosioci: Napoli (Italija), Porto (Portugal), Bajern (Nemačka), Totenhem (Engleska), Čelsi (Engleska), Real Madrid (Španija), Mančester siti (Engleska), Benfika (Portugal).

Nenosioci: Liverpul (Engleska), Klub Briž (Belgija), Inter (Italija), Ajntraht (Nemačka), Milan (Italija), Lajpcig (Nemačka), Dortmund (Nemačka), PSŽ (Francuska).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati