Fudbal

[ Izvor: Tutosport ]

13. 08. 2022. 17:36 0

Piksi za Italijane: Možda kupim kuću u Torinu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bio je gost "Tutosporta" za koji je govorio o svojim pulenima iz nacionalnog tima koji nastupaju u Seriji A.

Broj Srba u Kalču se povećava svakodnevno. Luka Jović, Nemanja Matić, Nemanja Radonjić i Filip Kostić najnoviji su reprezentativci koji su se otisnuli na Apenine (neki po drugi put), a odranije su tamo Dušan Vlahović, Saša Lukić, Vanja i Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Darko Lazović, Filip Đuričić, Ivan Ilić i Matija Nastasić...

Stoga, ne čudi konstatacija Dragana Stojkovića Piksija na startu razgovora za "Tutosport"...

- Često ću prolaziti kroz Italiju, najviše kroz Torino. Možda bih trebalo da kupim kuću ovde - našalio se Piksi i nastavio: - Divno je videti toliko mojih igrača ovde u jednoj od najjačih liga sveta.

Najsvežije ime jeste Filip Kostić koji je posle mnogo peripetija i preokreta ipak završio u Juventusu.

- Veoma sam srećan zbog Filipa. Pre nekoliko meseci mi je rekao da čeka Juventus i srećan sam što je ispunio svoju želju. On je dosta napredovao u poslednje dve ili tri godine i zaslužio je šansu u vrhunskom klubu. Ozbiljan je momak, vrlo fokusiran i veliki je profesionalac. Pokriva levo krilo, igra i napred i nazad, ali on ne trči samo, već je odličan tehničar i ima sjajan centaršut. Kada je Kostić na terenu znate da u peterce stižu lopte i uglavnom su precizne. O ulozi će odlučivati Alegri kojeg smatram veoma dobrim trenerom.

Selektor se zatim dotakao i Dušana Vlahovića koji je prošle zime stigao u Torino.

- Svaki napadač na svetu, ne samo Dušan voleo bi da ima dva asistenta kao što su Kostić i Di Marija. Ne brinem se za njega, samo da bude zdrav. Uvek je davao golove i nastaviće to da radi. Mnogo će postići u Juventusu, a nadam se i u Kataru. Želeli bismo da postanemo favoriti iz senke na Svetskom prvenstvu.

Godinama unazad, još jedan srpski igrač se povezuje s Juventusom, ali transfer nikako da se obistini - Sergej Milinković-Savić.

- On u Juveu? Nikad ne reci nikad. Mislim da je Sergej idealan za Juventusov vezni red. On je vrhunski igrač i bio bi veliko pojačanje za svaki tim - rekao je Piksi i pomalo zapalio vatru kada su ove spekulacije u pitanju.

Zatim se malo odmakao od Torina prokomentarisavši dolaske Matića, Jovića i Radonjića u Seriju A.

- Matić? Sjajan posao! Odlično poznaje Murinja i biće im pravo pojačanje. Roma će se sada boriti za vrh tabele. Jović mora da pronađe kontinuitet i biće mu lakše uz Milenkovića. Biće im dobro u Firenci. Radonjić je veoma brz i može da pravi razliku. Nadam se da će igrati - završio je Stojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati