Fudbal

Milan Zarić

11. 08. 2022. 20:50 1

Čukarički pregažen u Holandiji: Tvente ide dalje!

Fudbaleri Čukaričkog nisu bili ni blizu da naprave podvig u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Dobro su krenuli, poveli su, međutim onda je Tvente ubacio u veću brzinu, slavio je na kraju sa ubedljivih 4:1, pa je dalje prošao ukupnom pobedom od 7:2. Tvente je otišao u plej-of, a tamo će igrati protiv Fjorentine.

Pokušali su "brđani" da naprave iznenađenje posle 1:3 iz prvog meča, dobro su krenuli, poveli, međutim više od toga nisu mogli.

Odlično su izabranici Dušana Kerkeza ušli u meč u Enšedeu, pa su od starta napali. Imali su jednu dobru šansu, kada su opasnost neutralisali domaći, ali spasa za njih u sedmom minutu nije bilo.

Tada je upotrebljivu loptu poslao Roganović, Luka Adžić je izašao "jedan na jedan" sa golmanom Tventea, uspeo je da provuče loptu i donese prednost Čukaričkom - 0:1.

Nisu želeli da na tome stanu fudbaleri tima sa Banovog brda, imali su još nekoliko dobrih šansi, u kojima je golman Unterštal bio na mukama, posebno kada je pretio Badamosi. Ali, tu se i sve završilo.

Jer, nastavak poluvremena pripao je Holanđanima, koji su znali da koriste greške "brđana", te su tako i rešili pitanje pobednika. Naime, u 17. minutu je Tvente došao do prednosti - napravili su defanzivci Čukaričkog grešku, ostao je sam Proper, te je na drugoj stativi uklizao i loptu ubacio u mrežu.

U 34. minutu je holandski tim došao do prednosti. Rots se našao u ulozi asistenta, prošao je Vlapa, koji je pogodio za 2:1 i tako je srušio snove Čukaričkog.

Nije se na tome zaustavio Tvente, već je u finišu meča, tačnije u 84. minutu, povisio na 3:1. Ostao je sam Ciolis, loše je reagovao Đorđe Ivanović, koji nije "pokrio" igrača holandskog tima, a on je imao dosta vremena da se namesti i lepim udarcem matira golmana Mićovića.

Ciolis je bio odlično raspoložen u završnici, pa je u sudijskoj nadoknadi dao još jedan gol (za 4:1), ponovo kada je ostavljen sam i kada je odlično pogodio mrežu Mićovića. Na taj način je Tvente prošao dalje sa ukupnih 7:2, a ao što je već bilo reči, za plasman u grupnu fazu Lige konferencija boriće se sa Fjorentinom, za koju nastupaju naši Luka Jović, Nikola Milenković, Matija Nastasić i Aleksa Terzić.

TVENTE - ČUKARIČKI 4:1 (2:1) - prvi meč 3:1

Stadion: "De Grolš Veste". Strelci: Peoper u 17, Vlao u 35. i Colis u 84. i 90+2. minutu za Tvente, a Adžić u 7. za Čukarički. Sudija: Kristo Tohver (Estonija). Žuti kartoni: Badamosi, Ivanović (Čukarički).

TVENTE: Unerštal - Brneet, Hilgers, Proper, Smal (od 81. Salah-Edin) - Zeruki (od 85. Stajn), Sadilek (od 71. Kjolo) - Vlap - Rots (od 85. Černi), Misiđan (od 72. Colis), Van Volfsvinkel.

ČUKARIČKI: Mićović - Stevanović (od 76. Rogan), Kovačević, Vujadinović, Roganović - Mijailović, Kovač (od 63. Miladinović) - Ovusu, Lučić (od 57. Ivanović), Adžić (od 57. Ndiaje) - Badamosi (od 76. Spasojević).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati