Fudbal

M. Z.

02. 08. 2022. 21:43 0

Dinamo pokorio Bugarsku, korak je bliže plej-ofu

Fudbaleri zagrebačkog Dinama napravili su veliki korak ka plasmanu u plej-of za Ligu šampiona, pošto su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u gostima savladali Ludogorec sa 2:1. U revanšu za osam dana "modri" će imati šansu da potvrde prednost i da dođu na korak do plasmana u elitu.

Zagrepčani su do pobede, ispostavilo se kasnije, došli u razmaku od svega tri minuta. Počeli su izabranici Anta Čačića furiozno, pa su praktično "zaledili" navijače bugarskog šampiona.

Mreža domaćina tako se zatresla već u šestom minutu, kada je Perić iskoristio dodavanje Lauritsena i doneo prednost - 0:1. Lauritsen je odlično odigrao glavom, loptu je dočekao Perić i zakucao ju je u mrežu golmana tima iz Razgrada.

Samo tri minuta kasnije novi gol za Dinamo. Nisu se Bugari ni oporavili od šoka, a ponovo su morali da vade loptu iz mreže. Serhio Pat je očajno reagovao, pokušao je da sačuva mrežu, međutim loše je to uradio, pa je postigao autogol.

Delovalo je da su igrači Ludogoreca u nokdaunu, međutim uspeli su da prepolove zaostatak, pa su u 22. minutu smanjili na 1:2. Tada je Tekpetej napravio sjajan solo prodor, izborio se za šut i matirao je Dominika Livakovića.

Delovalo je da će se borba posle toga tek rasplamsati i da ćemo videti još golova, međutim mreže su do kraja mirovale. A nije da nije bilo šanse.

Tako je već u 30. minutu opasno pripretio Koli, uspeo je da matira Livakovića, ali nije imao sreće u realizaciji, pošto je pogodio prečku.

U nastavku su pretili Džonatan i Sotiriju u dva navrata, međutim nisu uspeli domaći da dođu do novog gola, pa su na kraju pognute glave napustili teren u Razgradu. Sa druge strane, Dinamo je došao do odličnog rezultata, pa će u revanšu na "Maksimiru" biti u situaciji da overe plasman u plej-of.

LUDOGOREC - DINAMO ZAGREB 1:2 (1:2)

Stadion: "Huvefarma Arena". Strelci: Tekpetej u 22. minutu za Ludogorec, a Perić u 6. i Pat (autogol) u 9. za Dinamo Zagreb. Sudija: Džunejt Čakir (Turska). Žuti kartoni: Tekpetej, Verdon, Despodov (Ludogorec), Mišić (Dinamo Zagreb).

LUDOGOREC: Pat (od 46. Sluga) - Nedjalkov, Vedon, Plastun, Sisinjo - Pjotrovski, Jordanov, Koli (od 46. Jankov) - Tekpetej (od 73. Despodov), Rik (od 79. Delev), Sotiriju (od 79. Tijago).

DINAMO ZAGREB: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić - Baturina (od 86. Šutalo), Mišić, Ademi, Ivanušec (od 46. Špikić) - Drmić (od 59. Petković), Oršić (od 71. Menalo).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati