Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

05. 07. 2022. 12:15 4

Dijabate potpisao za Partizan

Najavio je Ilija Stolica, trener Partizana, da će ove nedelje dva nova pojačanja stići u tabor Parnog valjka i jedan je već na pola puta do Humske. Novi fudbaler Partizana trebalo bi da postane Fuseni Dijabate (26), krilni napadač turskog šampiona Trabzona, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Giresunu. Crno-beli pregovaraju o kupovini igrača koji ima pasoše Francuske i Malija i očekuje se da u kratkom roku stigne u Beograd.

Giresun je u prethodnoj sezoni izborio opstanak kao prvi iznad crte, a Dijabate je bio redovan starter. Odigrao je 34 utakmice, većinu svih 90 minuta, a u statističke kolone je upisao šest golova i tri asistencije. Zanimljivo je da je sve golove dao u jesenjem delu prvenstva, dok je sve asistencije upisao na proleće.

Imao je zapažen učinak Dijabate i protiv najvećih turskih klubova: protiv Bešiktaša je bio strelac, dok je protiv Fenerbahčea asistirao za pobedu.Ipak, Trabzon pravi moćan tim, koji će biti sposoban da odbrani titulu prvaka Turske i da se pokaže na međunarodnoj sceni, pa za Fusenija tu neće biti mesta ni u narednoj takmičarskoj godini.

Trabzon i Giresun nisu jedini turski klubovi za koje je Dijabate igrao. U Sivasu je upisao dva gola i tri asistencije na 17 mečeva, dok je u dresu Geztepea dao tri i namestio tri pogotka na 18 susreta.

Brzonogi krilni napadač je prve velike fudbalske korake napravio u Ajačiju, pokazao zavidan talenat zbog kojeg ga je Lester kupio u januaru 2018. za 2.000.000 evra. Za Lisice je odigrao 19 mečeva, postigao dva gola i jedan „namestio“, ali nije zadovoljio stručni štab, pa je prosleđen na pozajmicu u Sivas. Usred menjanja klubova u Turskoj bio je Dijabate i sezonu u francuskom Amijenu.

Dolaskom Dijabatea broj stranaca u Partizanu se neće povećati preko "dozvoljene" granice. Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig i Patrik Andrade nemaju srpski pasoš, dok je Bibars Natho u procesu dobijanja našeg državljanstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati