Fudbal

Direktno.rs

18. 05. 2022. 13:08 0

Kikice i ćela su prošlost: Ovako izgleda Henrik Larson

Henrik Larson je bio jedan od najboljih svetskih napadača na granici dva veka, a većina ljubitelja fudbala ga se sećaju po igrama u dresu Seltika i Barselone. Ovaj 50-godišnjak je duže od decenije u penziji. Godine su učinile svoje i njegov imidž je značajno drugačiji od igračkih dana.

Krajem 90-ih godina bio je prepoznatljiv po kikicama u dresu Seltika i reprezentacije Švedske, da bi nakon toga promenio imidž pa je uglavnom igrao obrijane glave. Danas nosi kratku kosu koja je u međuvremenu osedela, dok je s vremena na vreme primoran i nositi dioptrijske naočare.

Inače, Larson je poslednji angažman imao u Barseloni gde je radio kao pomoćnik Ronaldu Kumanu. Otkaz je dobio na jesen prošle godine. U trenerskom poslu mu nije išlo ni približno kao u igračkim danima. Osvajao je trofeje gde je god igrao, a vrhunac karijere mu je bilo osvajanje Lige šampiona 2006. s Barselonom.

Karijeru je počeo u Hogaborgsu, a završio je u Helsingborgu. Osim za Barselonu uspešno je igrao za Fejenoord i Seltik. Interesantno da je jednu polusezonu igrao za Mančester junajted i uspeo je osvojiti Premijerligi.

U karijeri je postigao više od 300 golova na preko 500 utakmica i osvojio 16 trofeja. Bio je i standarni reprezentativac Švedske, a najveći uspeh mu je bilo treće mesto na Svetskom prvenstvu 1994.

Larson je bio svestrani napadač poznat po brzini i osećaju za gol. Posebno je bio vešt u pronalasku slobodnog prostora i izbegavanju svojih čuvara. Iako je visok 177 centimetra bio je odličan u skoku i igri glavom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati