Fudbal

M. Z.

13. 09. 2021. 00:01 0

Real se "petardom" vratio kući

Real Madrid savladao je Seltu sa 5:2 u prvom meču koji je odigrao na "Santijago Bernabeu" posle godinu, šest meseci i 11 dana. Dva puta je Real imao gol zaostatka, ali je na kraju upisao ubedljivu pobedu. Duel je obeležio Karim Benzema koji je postigao het-trik.

Real je posle pobede na deobi prvog mesta dabele sa 10 bodova, koliko imaju i Valensija i Atletiko Madrid. Selta je ponovo izgubila i sada ima dva boda na 18. poziciji.

Poveli su gosti preko Santija Mine već u četvrtom minutu. Bio je to najbrži gol koji je Real primio na svom terenu još od 2019. godine i duela sa Real Sosijedadom.

Ipak, tim Karla Anćelotija dolazi do izjednačenja u 24. minutu, a strelac je bio Francuz Karim Benzema - asistirao mu je Federiko Valverde. Međutim, tim iz Viga dolazi do novog vođstva - u 31. minutu Franko Servi posle odbitka donosi vođstvo gostima 2:1.

Benzema postiže drugi gol u 46. minutu posle dodavanja Gutijereza, a u 54. već je 3:2 za Madriđane, a gol je postigao mladi Brazilac Vinisijus. Benzema je ovog puta bio asistent.

Pojačanje "kraljevskog kluba" iz Rena Eduardo Kavaminga postiže gol na debiju u redovima Reala, a Benzema iz penala u 87. minutu daje svoj treći pogodak na meču, peti u sezoni i postavlja konačni 5:2.

Srpski napadač Luka Jović nije bio u sastavu Reala zbog stomačnih problema, a hrvatski vezista Luka Modrić igrao je do 79. minuta kada ga je zamenio Asensio.

U narednom kolu "kraljevski klub" će gostovati Valensiji na Mestalji. Selta u Galiciji dočekuje Kadis u sledećoj rundi.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati