Fudbal

Direktno.rs

24. 08. 2021. 18:21 0

ZVANIČNO Maksimović našao novi klub

Završena je i transfer saga oko Nikole Maksimovića. Srpski štoper je danas dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Đenovom, koju će pojačati kao slobodan igrač pošto mu je 30. juna istekao ugovor sa Napolijem.

Maksimović je dugo bio jedan od poželjnijih slobodnih igrača na fudbalskoj pijaci. Pominjalo se da ga žele Lacio, Vest Hem, Betis, Marsej, Ali Ain, ali je na kraju završio u Đenovi. Finansijski detalji dogovora nisu poznati, ali se pretpostavlja da će biti jedan od najplaćenijih igrača u klubu s obzirom na to da dolazi kao kapitalno pojačanje.

Maksimović je u Napoliju proveo pet godina posle 26.000.000 evra teškog transfera iz Torina. Bio je najskuplji defanzivac u istoriji kluba sa juga Italije. Ipak, status u Napoliju mu je bio promenjiv u zavisnosti od forme i trenera. Jedan period je proveo i na pozajmici u moskovskom Spartaku. Najviše je igrao kod Đenara Gatuza i Karla Anćelotija, ali nije bio miljenik Mauricija Sarija.

U Napoliju je zarađivao 1.200.000 evra godišnje, bilo je pregovora o produžetku saradnje, ali Maksimović prošle godine tražio duplo veću platu i od tada su se dve strane udaljile.

Maksimović je najzvučnije pojačanje Đenove ovog leta. Pre njega su "grifoni" pozajmili štopera Zinja Vanhojzdena iz Intera, besplatno su doveli iskusnog golmana Salvatorea Sirigua i desnog beka Sabelija uz Empolija.

Posle Maksimovića se očekuje još nekoliko pojačanja. Najbliži je povratak Dijega Perotija koji je raskinuo ugovor u Fenerbahčeu, a mete su i Mohamed Fares i Dimitrije Kamenović iz Lacija, Tomas Rinkon iz Đenove, Sem Lamers iz Atalante, Andrea Konti iz Milana, Edi Salsedo iz Intera...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati