Fudbal

Milan Zarić

05. 08. 2021. 19:51 6

Remi u Sočiju, Rikardo spasao Partizan

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Sočijem u gostima (1:1) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Sada u revanšu imaju jasan cilj - da pobede bilo kojim rezultatom i tako se plasiraju u plej-of.

Crno-beli prvi put ove sezone nisu pobedili, budući da je Soči na svom terenu vodio, posle poklon penala, da bi na kraju Rikardo doneo konačnih 1:1.

Do golova nije bilo mnogo dešavanja u Rusiji, jer je Lazar Marković u prvom poluvremenu posle centaršuta pogodio prečku, dok je golman Popović skinuo zicer Terekova. I to je bilo sve u prvih 45 minuta.

U nastavku, viđena su uzbuđenja, ali i golovi. Domaćin je do prednosti došao u 66. minutu, nezasluženo i posle penala koji to nije bilo, što se videlo na snimku. Naime, defanzivac Partizana Vujačić je oborio protivnika, ali van kaznenog prostora.

Moldavski sudija je najpre dosudio slobodan udarac, da bi nakon konsultacije sa pomoćnikom promenio odluku i pokazao na belu tačku. Nisu pomogli ni protesti, jednostavno arbitar je ostao pri svojoj odluci, pa je Soči imao odličnu šansu za vođstvo. Odgovornost je preuzeo Noboa, lako matirao Popovića i doneo je prednost domaćima.

Međutim, njihovo vođstvo trajalo je svega sedam minuta, pošto je Rikardo izjednačio u 73. minutu, čime je postavio konačan rezultat.

Dakle, sve je otvoreno pred revanš u Humskoj, koji je na programu narednog četvrtka, a pobednik ovog dvomeča će u plej-of Lige konferencija na megda Santa Klari ili Olimpiji.

Drugo poluvreme: Rikardo ispravio nepravdu, Soči - Partizan 1:1

KRAJ MEČA!

90. minut - Igraće se još pet minuta u Rusiji.

86. minut - Sve je manje vremena do kraja. Crno-beli imaju rezultat koji im više odgovara, pa će im, ako ovako ostane do kraja, bilo kakva pobeda u Beogradu biti dovoljna za prolaz u plej-of.

73. minut - GOOOOOL! IZJEDNAČIO JE PARTIZAN. Prošao je Marković po desnoj strani, uputio je centaršut u peterac, naleteo je Rikardo i poravnao rezultat.

66. minut - VODI SOČI! Noboa je siguran izvođač, Popović je nemoćan.

65. minut - Penal za Ruse! Dosudio je moldavski sudija jedanaesterac zbog faula Vujačića, koji je, videlo se to na snimku napravljen van kaznenog prostora. I pokazao je najpre sudija slobodan udarac, da bi posle konsultacije sa pomoćnikom dosudio penal.

59. minut - Za sada samo polušanse na meču. Nema promene rezultata, maksimalno oprezno igraju Soči i Partizan.

49. minut - Probali su fudbaleri Partizana iz prekida, u centru pažnje su bilio Saničanin i Vujačić, međutim domaći otklanjaju opasnost.

46. minut - Nastavljen je meč u Rusiji...

Prvo poluvreme: Popović spasao crno-bele, Marković pogodio prečku, Soči - Partizan 0:0

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Nije bilo previše šansi u prvom poluvremenu, najbolji je zapravo propustio Terekov u prvom delu, pa ostaje da se vidi hoće li biti promene u nastavku...

33. minut - Pokušava Urošević sa leve strane, uputio je centaršut ka Ščekiću, no golman Sočija lako brani.

24. minut - U ovim trenucima nema mnogo uzbuđenja. Kao da igrači i jedne i druge ekipe čekaju neki kiks protivnika.

16. minut - Velika šansa za Soči. Terekov je ostao sam, prevario je Živkovića, izašao je sam ispred Popovića, ali golman crno-belih ponovo sjajno brani.

8. minut - Pokušali su domaći da iznude penal, međutim golman Popović sjajno interveniše i otklanja opasnost.

5. minut - PREČKA! Lazar Marković je uputio loptu sa desne strane, prebacio je golmana Sočija, ali je lopta završila na prečki.

1. minut - Počeo je meč u Rusiji.

SOČI - PARTIZAN 1:1 (0:0)

Stadion: "Fišt". Igrano bez navijača. Strelci: Noboa (iz penala) u 66. minutu za Soči, a Rikardo u 73. za Partizan. Sudija: Dumitri Muntean (Moldavija). Žuti kartoni: Barać, Prohin (Soči), Urošević, Vujačić, Marković, Natho (Partizan).

SOČI: Zabolotnji - Margasov, Barać, Rodrigo, Prohin, Terekov - Popov (od 60. Zajka), Noboa, Calagov (od 81. Angban), Burmistrov (od 59. Jusupov) - Dugandžić (od 81. Barsov).

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Natho (od 74. Jojić), Zdjelar - Marković (od 74. Lutovac), Pantić (od 74. Holender) - Rikardo (od 90. Milovanović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati