Fudbal

Milan Zarić

13. 06. 2021. 19:55 2

Makedonci izgubili, Pandev pisao istoriju

Fudbaleri Severne Makedonije večeras su debitovali na velikim takmičenjima, budući da su se prvi put kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. I već u prvom meču su ispisali istoriju, jer su postigli prvi gol na Evru! Međutim, na kraju nisu imali mnogo razloga za zadovoljstvo, pošto su poraženi od Austrije - 1:3.

Za taj istorijski pogodak je najzaslužniji kapiten Goran Pandev, koji je dočekao da debituje na velikim takmičenjima za reprezentaciju u 37. godini i tu šansu je iskoristio.

Naime, nakon što je Austrija u prvom kolu grupe C povela u 18. minutu golom Štefana Lajnera, Makedonci su čekali priliku da ugroze rivala.

I dočekali su je u 28. minutu, kada je rezultat poravnat - 1:1. U tim trenucima se golman Austrije nije najbolje snašao, ispala mu je lopta i, na sreću, Makedonaca, došla je do Gorana Pandeva. Kapiten nije časio časa, odmah ju je poslao ka mreži i doneo je veliko slavlje svojoj reprezentaciji.

Kao što smo već rekli, u tim trenucima je ispisao istoriju, budući da je postao prvi igrač koji je dao gol za Severnu Makedoniju na nekom velikom takmičenju.

Ipak, na kraju igrači Severne Makedonije nisu imali razloga za slavlje, pošto su Austrijanci na kraju trijumfovali sa 3:1. Držali su se naši južni susedi do finiša, kada su popustili u odbrani, što je protivnik iskoristio da se raduje.

Austrija je do nove prednosti došla u 78. minutu, kada je Greroriš doneo 2:1, da bi tačku na meč stavio Marko Arnautović pogotkom u 89. minutu nakon asistencije Lajnera.

Austrijanci su tako napravili korak ka osmini finala, za koju će se boriti u naredna dva kola sa Ukrajinom i Holandijom, dok će Severna Makedonija da potraži iznenađenje u nekom drugom meču.

AUSTRIJA - SEVERNA MAKEDONIJA 3:1 (1:1)

Stadion: "Arena Nacionala" u Bukureštu. Gledalaca: 9.082. Strelci: Lajner u 18, Gregoriš u 78. i Arnautović u 89. minutu za Austriju, a Pandev u 28. za Severnu Makedoniju. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Žuti kartoni: Lajner (Austrija), Trajkovski, Alioski (Severna Makedonija).

AUSTRIJA: Bahman, Lajner, Dragović (od 46. Linhart), Hintereger, Ulmer, Baumgartner (od 58. Gregoriš), Lajmer (od 90+3. Baumgartlinger), Šlager (od 90+4. Ilsanker), Alaba, Zabicer, Kalajdžić (od 59. Arnautović).

SEVERNA MAKEDONIJA: Dimitrijevski, Nikolov (od 63. Bejtulai), S. Ristovski, Velkovski, Musliju (od 86. M. Ristovski), Alioski, Ademi, Bardi (od 82. Tričkovski), Elmas, Pandev, Trajkovski (od 63. Kostadinov).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati