Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

12. 06. 2021. 09:29 0

Turska zalutala na EURO, Italijani nikad ovako silni!

Na otvaranju Evropskog prvenstva u fudbalu danas je reprezentacija Italije u Rimu bila bolja od Turske u okviru grupe A, golovima Demirala (ag) i Imobilea slavili su sa 3:0 (0:0).

Italijani i više nego nadmoćni u prvom poluvremenu. Bili su bolji rival, napadali, ali lopta jednostavno nije mogla da uđe u mrežu. Reprezentacija Turske danas na "Olimpiku" nije mogla ništa da uradi ispred kaznenog prostora iskusne odbrane kakva je odbrana "Azura".

Bez upućenog udarca u prvih 45 minuta, a Italijani su pretili preko Insinjea, potom nije dosuđen penal iako je igrač Turske igrao rukom, da bi i Kjelini dobro šutirao glavom kada mu je golman dobro odbranio. Napadi su se nastavili, Barela, Imobile, svi su promašivali.

U drugom poluvremenu je odbrana Turske posustala nakon samo par minuta.

Kada nisu mogli Italijani, loptu u mrežu reprezentacije Turske su ubacili Turci, Berardi je prošao po desnoj strani, uputio centaršut u peterac,tamo je bio Demiral koji smešta loptu u svoju mrežu.

Prvi put u istoriji da se autogolom počne prvenstvo.

Nastavili su Italijani, u 66. minutu su stigli do 0:2. Spinacola je dobio loptu sa desne strane, lepo se namestio na udarac, šutirao, a nakon odbijene lopte golmana Čakira, Imobile rešava situaciju.

Nisu završili Italijani.

Na novi gol čekali smo 79. minut, tada je nakon katastrofalne greške golmana reprezentacije Turske, lopta kružila i došla do Insinjea, a fudbaler Napolija pogađa u svom stilu za konačnih 3:0.

Bilo je ovo prvi put u istoriji prvenstava Evrope da Italijani postignu više od dva gola na jednoj utakmici, što je podatak za nevericu. Nije to sve, oni su u fantastičnoj formi, nisu primili gol na devetoj uzastopnoj utakmici uz gol razliku 28:0.

Da li su favoriti?

Sa druge strane, Turci moraju pokazati zašto su na EP, ovo je bilo očajno izdanje...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati