Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

30. 05. 2021. 13:19 0

Tuhel zaslužio novi ugovor sa Čelsijem

Tomas Tuhel je apsolutni pobednik među trenerima ove sezone jer je uradio ono što je naumio - osvojio je Ligu šampiona.

Kad već nije moglo sa Pari sen Žermenom, a posle izgubljenog finala od Bajerna prošle sezone imao je ambiciju da to uradi ove, s tim što su sportski direktor Leonardo i gazda PSŽ mislili drugačije pa su ga smenili, postigao je sa Čelsijem.

Kada je 26. januara seo na klupu "plavaca" umesto Frenka Lamparda, koji je počeo da gubi i mečeve i konce u timu, iz evropskog meča u meč govorio je "idemo korak po korak, pa gde stignemo jer su putevi onoliko dugi koliko možeš da izdržiš za volanom". I bilo je važno da se Čelsi nekako vrati u trku za jedno od prva četiri mesta u Premijer ligi, da osvoji FA kup ako može.

Imao je seriju od 13 mečeva bez poraza do debakla od VBA 2:5 kod kuće. Izbacivao je iz Lige šampiona prvo Atletiko Madrid, pa Porto, velikmi Real Madrid i na kraju je treći put u 45 dana pobedio Mančester siti i senzacionalno osvojio Ligu šampiona.

Kako piše poznati italijanski novinar Fabricio Romano Tomas Tuhel će potpisati novi ugovor sa Čelsijem po kojem će voditi ekipu još dve sezone, do juna 2023. iako mu ugovor važi do juna 2022.

- Nisam 100 odsto siguran, ali možda već imam novi ugovor sa ovom pobedom - rekao je Tuhel na pres konferenciji.

U Portu je Tomas Tuhel imao prvi susret uživo sa vlasnikom Romanom Abramovičem jer ima zabranu dolaska u Veliku Britaniju. Zbog toga on mečeve svog Čelsija uglavnom može da gleda samo na televiziji, a putem video linka je i zaposlio Tuhela.

- Pričao sam sa vlasnikom na terenu. Ne možete da zamislite bolji trenutak za prvi susret. Naravno neće ni biti boljeg! Pričaćemo i uveriću ga da žeđ za pobedama nije nestala. Gladan sam, radim u ambicioznom klubu, okružen sam jakim timom koji potpuno podržava moju fudbalsku filozofiju - priznao je Tuhel.

Tuhel je i na evropskoj sceni gazio stopama Jirgena Klopa. Tuhel je nasledio Klopa u Majncu 2009. godine, a zatim i u Borusiji iz Dortmunda 2015. godine. Klop je otišao u Liverpul, a Tuhel je 2018. seo na klupu Pari sen Žermena. Klop je Ligu šampiona osvojio sa redsima 2019. a Tuhel sa Čelsijem 2021. I to posle samo pet meseci rada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati