Fudbal

Direktno.rs

13. 05. 2021. 22:37 0

BORUSIJI KUP NEMAČKE "Milioneri" iz kontre uništili Lajpcig

Borusija iz Dortmunda osvojila je Kup Nemačke pošto je u Berlinu pobedila Lajpcig 4:1 (3:0).

Lajpcig je igrao, dominirao, promašivao šanse, a Dortmund je nemilosrdno koristio kardinalne greške i iz kontre za 45 minuta uništio rivala.

Već posle pet minuta i velike greške Halstenberga brzonogi Džejdon Sančo je lepim udarcem pogodio mrežu i najavio uspeh Dortmunda. Lajpcig je pritisako, tražio izjednačenje, ali netipične greške su majstorski kažnjavali prvo Erling Haland u 28. minutu kad je "otresao" Upamekana, pa zatim u poslednjem minutu prvog dela ponovo Sančo koji je postigao tek drugi igrač koji je postigao dva gola u finalu a lošu ofsajd zamku pravio Klosterman.

Ni 0:3 na poluvremenu nije ubilo voljni momenat ekipi Lajpciga, činili su sve da se vrate u meč, a da je Nkuku pogodio mrežu a ne prečku na startu drugog dela možda bi videli i dramu. Gol Olma u 71. minutu uneo je novu žestinu u meč, ali da je tri minuta kasnije Španac iskoristio zicer i pogodio nebranjenu mrežu možda bi Lajpcig učinio čudo. Ovako, Dormtund je promapio dva velika zicera (Azar, Sančo), da bi Erling Haland u 88. minutu svojim drugim golom stavio tačku na trijumf Borusije 4:1.

Borusija je peti put u istoriji podigla pehar Kupa Nemačke, a trener Edin Terzić (38) možda je ovim uspehom dobio i posao za sledeću sezonu jer je još vd. Lajpcig je ostao bez trofeja pa će tako trener Julijan Nagelsman otići iz kluba u Bajern bez pehara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati