Fudbal

Direktno.rs

27. 04. 2021. 11:30 0

BAJERN POTVRDIO Nagelsman je novi trener

Bajern je potvrdio sve najave, trener Lajpciga Julijan Nagelsman od sledeće sezone zameniče na klupi Hansija Flika i potpisati ugovor na pet godina.

Mladi strateg (33) potpisaće ugovor do 2026. godine i na klupi naslediti Hansija Flika, za koga se očekuje da preuzme selekciju Nemačke. Prema navodima "Bilda", šampion Nemačke platiće 25 miliona evra za novog trenera, pošto je Nagelsman imao saradnju sa Lajpcigom do 2023. godine. To je ujedno i novi rekord što se tiče obeštećenja za trenera jer je Čelsi platio Portu 15 miliona evra za prelazak Andre Viljaš Boaša, a Rendžers je dao 10 miliona Seltiku za Brendana Rodžersa.

- Nagelsman predvodi novu generaciju trenera. Uprkos mladosti, ima impresivnu karijeru. Uvereni smo da ćemo sa njim imati velike uspehe kao i prethodnih godina. Želeo bih da se zahvalim Fliku u ime celog Bajerna. Preuzeo je tim u teško vreme, a zatim osvojio šest trofeja, a sedmi će uskoro uslediti. Želimo mu sve najbolje - rekao je predsednik Bajerna Herbert Hajner.

Nagelsman će prelaskom u Minhen nastaviti sjajan uspon u trenerskoj karijeri koji je započeo u Hofenhajmu, a nastavio se u Lajpcigu.

- Lajpcig je poseban za mene, ali sada je vreme za rastanak. Nikada nisam krio da bih voleo da treniram Bajern Minhen i ovo je bila prilika koju nisam mogao da propustim. Ovo je ponuda koja se dobija jednom u životu - rekao je Nagelsman.

I Hansi Flik je iskoristio priliku da se oprosti od Bajerna sa kojim je osvojio sve moguće trofeje. čak sedam tokom prethodnih godinu i po dana.

- Protekle dve godine ostaće nezaboravne u mom sećanju. Uživao sam u emocijama, pobedama, trofejima, ali i svakodnevnom radu na terenu. Bilo je to neverovatno dostignuće. Želim da se zahvalim svim ljudima u Bajernu, predsedniku Herbertu Hajneru, Karl-Hajnc Rumenigeu, Oliveru Kanu i Hasanu Salihamidžiću na prilici da treniram Bajern Minhen. Nije samo fraza kada kažem da je to za mene bila velika čast - rekao je Flik.

Preostaje još samo da Fudbalska federacija Nemačke potvrdi da Flik menja Leva posle EURO 2021. godine pa da se zatvori ovaj krug.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati