Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

06. 04. 2024. 17:37 0

Bruka Bajerna u Hajdenhajmu, Leverkuzen hladi šampanjac

Mnogo uzbuđenja i golova u udarnom subotnjem terminu u kome je odigrano pet utakmica 28. kola Bundeslige. Najveće iznenađenje viđeno je u Hajdenhajmu gde je debitant u elitnom rangu gubio na poluvremenu od šampiona Bajerna sa 0:2, da bi u nastavku meča naporavio nestvaran preokret i savladao Bavarce sa 3:2. Bajer iz Leverkuzena je minimalnim rezultatom savladao Union Berlin, tako da već polako može da sprema šampionsko slavlje.

Sve je počelo na najbolji mogući način pošto je minhenski velikan posle prvih 45 minuta već vodio rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Harija Kejna u 38. i Serža Gnabrija u 44. minutu.

Novajlija u Bundesligi izvršio je tri izmene na poluvremenu koje su imale ogroman uticaj na podvig pulena Franka Šmita.

Kevin Sesa smanjio je zaostatak domaće ekipe u 50. minutu, da bi praktično već u sledećem napadu Tim Klajndinst u potpunosti vratio Hajdenhajm u igru.

Šok za višestrukog šampiona Nemačke usledio je u 79. minutu kada je Klajndinst svojim drugim golom postavio konačan rezultat i približio Bajer tituli prvaka Nemačke.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena savladali su u Berlinu ekipu Uniona rezultatom 1:0 i time napravili korak napred ka osvajanju istorijske šampionske titule u Bundesligi.

Izabranici Ćabija Alonsa zasluženo su stigli do trijumfa, ali im nije bilo lako uzevši u obzir čvrst otpor domaćina koji je posrnuo u finišu prvog poluvremena.

Posle isključenja Gosensa, Leverkuzen je zahvaljujući terenskoj inicijativi stigao do penala koji je u jedini gol pretvorio Florijan Virc duboko u nadoknadi prvog dela igre.

"Farmaceuti" će nakon ovog kola imati 16 bodova više od drugoplasiranog Bajerna sa kojim bi Štutgart eventualnim trijumfom mogao da se približi, pa je Leverkuzenu dovoljna pobeda u narednom kolu protiv Verdera kako bi i matematički osvojio titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati