Fudbal

S. I.

13. 04. 2021. 20:58 2

Za režimske medije, do juče u FSS med i mleko, danas "kupleraj"

Do februara u režimskim medijima stanje u FS Srbije bilo je idealno, tekli su med i mleko, a od afere Belivuk i uvezivanje sa kriminalnim miljeom čelnika fudbalske organizacije Slaviše Kokeze više ništa ne valja.

Režimski mediji preko noći su počeli da se utrkuju u obelodanjivanju svih afera Slaviše Kokeze, manje u fudbalu, više u njegovim poslovima, a na tapet je došao i generalni sekretar Jovan Šurbatović. Kokeza i on su prema režimskom tabloidu Informer navodno od SC Stare Pazove napravili privatni "kupleraj", utrošili su četiri miliona evra u renoviranje koje košta koji milion manje, zapošljavali su svoje devojke, bahatili se..."

A, za sve to nema materijalnih dokaza jer su navodno oni sklonili sve sigurnosne kamere.

Direktno.rs ukazivao je poslednjih godinu dana intenzivno na sve vanstatutarne odluke Kokeze od kojih će se fudbal u Srbiji oporavljati narednih pet do 10 godina, čak smo i pitali javno donedavnog predsednika FS Srbije koliko koštaju lusteri i renoviranje Sportskog centra Stara Pazova, kome je bilo vreme da se obnovi jer je izgrađen i u funkciji od 2011. godine, ali ne za te novce.

S obzirom na to da ćemo se načekati do redovne Skupštine FSS koja se ne zakazuje zbog pandemije koronavirusa, a morala je da bude održana još u decembru 2020. godine, ne znamo tačno koliko su Kokeza i Šurbatović, za koje režimski mediji tvrde da su "trpali pare u svoje džepove", potrošili na renoviranje.

I da ostavimo to renoviranje po strani dok neko ne pokaže prave cifre, javno blaćenje Šurbatovića dolazi desetak dana pošto je bez posla u Savezu ostao Kostadin Terzić, sin Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde. Naime, Kostadin je novi pomoćnik direktora poslovnog direktora Crvene zvezde, a u FSS je bio zadužen za nabavku i implementaciju VAR-a, a pritom je imao zvaničnu funkciju "pomoćnika generalnog sekretara". Njemu jednostavno nije produžen ugovor.

Prvi nonsens je vezan što pomoćnik generalnog sekretara nije zaposlen na neodređeno već na određeno vreme. S obzirom da je generalni sekretar FSS druga najjača funkcija u Savezu prosto je neverovatno da njegov pomoćnik može da bude neko ko je uposlen na ugovor od tri ili šest meseci. Kostadinu je istekao ugovor u FSS, on mu nije produžen, mnogi tvrde da je došlo do konflikta na relaciji Zvezdan Terzić - Šurbatović i da će to samo ubrzati njegov odlazak iz kancelarija Terazija 35.

Inače, Kokeza je napravio mnogo statutarnih prekršaja i njemu bliskih saradnika. Izmene Statuta, zatim smanjenje broja članova Skupštine i posebno raspodela delegatskih mesta, nelegitimne odluke na štetu srpskog fudbala. I zbog toga bi trebalo da odgovaraju pred nadležnim organima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati