Fudbal

S. I.

08. 03. 2021. 16:36 0

SJAJNA FORMA Despotović opet srušio Zenit

Đorđe Despotović igra sjajno u prolećnom delu šampionata Rusije, pošto je sa dva gola osvojio Moskvu i srušio Spartak u prošlom kolu, pogotkom sa bele tačke i asistencijom Makarovu u 90. minutu doneo je Rubinu i tri boda protiv šampiona Zenita 2:1 (1:0).

Šampion je u Kazanj došao da se revanšira Rubinu za poraz 2:1 u Sankt Peterburgu, a doživeo je istovetan poraz i to od istog autora - Đorđa Despotovića. Jesenas je srpski napadač postigao gol i bio igrač meča, danas su to verovatno Makarov koji je u 90+2. postigao velemajstorski gol i golman Djupin koji je odbranio penal na kraju. Posle napada Zenita, Despotović je dugom, loptim izbacio Makarova koji je driblao dvojicu defanzivaca šampiona po blatu, slao Lovrena te levo, te desno i na kraju pogodio sam ugao za trijumf.

Na zaista teškom terenu, nakvašenom koji je što je vreme odmicalo sve više ličio na oranicu, "Despotgol" je doneo prednost u 42. minutu posle penala koji je dosuđen jer je jedan igra igrao rukom. Jubilarni 10. ligaški gol u sezoni odveo je srpskog reprezentativca na deobu trećeg mesta liste strelaca sa Larsonom. Incijativa se Zenitu, pravu viktoriju ispred gola domaćina, isplatila u 75. minutu i to posle prekida, kada je najbolji strelac lige Azmun (12. gol) glavom matirao golmana Rubina. Želeli su gosti potpun preokret, navaljivali ali su primili gol iz kontre. Ipak, imali su šansu u osmom minutu nadoknade da dođu do remija jer je Makarov napravio penal u umalo uprskao sve nekoliko minuta pre toga napravio. Dzjuba je šutirao ali je golman Djupin izrastao u heroja i odbranio pobedu.

Rubin ima 34 boda koliko i Lokomotiva iz Moksve koju vodi Marko Nikolić. I "železničari" igraju sjajno ovog proleća, posle trijumfa nad CSKA 2:0 danas su kao gosti sa 3:0 dobili Čaušićev Arsenal u Tuli golovima Smolova u 71, Kerkueira u 75. i Žemaledinova 85. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati