Fudbal

[ Izvor: Danas ]

26. 12. 2020. 08:29 0

ČAČAK Duguju fudbalerima 150.000 evra

Grad Čačak je prošle godine ugasio čuveni FK Borac kako bi izbegao plaćanje dugova, prvenstveno prema bivšim fudbalerima, a novi FK Borac 1926 već je uspeo da prema sadašnjim igračima napravi dug od 150.000 evra.

Zbog toga se, kako piše Danas, juče deset igrača novog čačanskog kluba okupilo ispred Gradske kuće, tražeći da barem za novogodišnje praznike dobiju novac koji im se duguje.

Podsetimo, Grad Čačak je odlučio da ugasi FK Borac prošlog leta, ali ne i da plati sva dugovanja prema igračima, kao ni porez koji državi duguje u iznosu od 1,5 milion dinara.

Verovatno u cilju smirivanja javnosti, pošto je Čačak ipak sredina sa velikom fudbalskom tradicijom, Grad je odlučio da mutnom radnjom osnuje novi klub.

Čačak je tada uplatio milon dinara FK Provu, a potom je tadašnji predsednik seoskog kluba iz okoline Šapca Đorđe Terzić bez adekvatne saglasnosti ostalih organa promenio ime u Borac 1926, a sedište preselio u Čačak, na adresu starog Borca.

Zanimljivo je da je milion dinara leglo na račun FK Provo 2015, novog kluba koji je zatim osnovan umesto preimenovanog FK Prova u Borac 1926.

Ispred Gradske kuće bi danas bilo više desetak igrača novog Borca, ali zbog nedostatka novca nisu mogli da dođu oni koji ne žive u Čačku, već u okolnim mestima.

Podsetimo, u Čačku su prošlog leta štrajkovali glađu bivši igrači Borca, takođe zbog neisplaćenih zarada, a podržali su ih i nekadašnji fudbaleri Jagodine.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica objašnjava za Danas da ovaj put ne učestvuje u organizaciji štrajka, ali da nažalost nije iznenađen što se Grad neodgovorno ponaša i prema novom klubu.

– Igrači Borca 1926 pitali su me savetodavno šta da rade i ja sam im poručio da zbog epidemiološke situacije ne preporučujem nikakve radikalne poteze i masovno okupljanje. Pominjali su i mogućnost štrajka glađu, ali sam ih od toga odgovorio jer znam da bi gradonačelnik (Milun Todorović) bez problema prešao preko njih mrtvih kad izađe iz Gradske kuće - smatra Poledica.

Igrači prema saznanju Danasa nisu od letos primili ni jednu platu, a dodatni problem im stvara to što im klub ne plaća ni zdravstveno osiguranje.

Predsednik kluba Predrag Kovačević, koji je inače i predsednik Udruženja sportskih novinara Čačka i nekadašnji novinar Radio Čačka i Čačanskog glasa predstavlja samo figuru u klubu koja se po tvrdnji igrača ne pita za mnogo šta.

Tako su operativni poslovi u novom Borcu silom prilika spali na trenera Vladimira Stanisavljevića.

On je inače sa ekipom ove sezone u Prvoj ligi Srbije postigao iznenađujuće rezultate pošto trenutno zauzima peto mesto, iako se očekivala borba za opstanak u drugom rangu takmičenja.

Stanisavljević kao trener široj javnosti nije mnogo poznat pošto do sada nije imao angažmane u Superligi i Prvoj ligi, ali, prema tvrdnji igrača, uz znanje ima i veliki entuzijazam na osnovu kojeg uspeva da izvuče maksimum iz ekipe.

Revolt zbog ucene gradonačelnika

Igrači su protestom prvi put zapretili kada im je jedan visoki funkcioner grada obećao da će ih primiti i pomoći da se reše njihovi problemi, ali je potom izbegao dogovoreni sastanak tvrdnjom da ima koronu, koju je dobio tog jutra. Na protest ispred Gradske kuće odlučili su se iz revolta kada im je gradonačelnik Čačka Milun Todorović zapretio da ako dođu da javno štrajkuju neće dobiti ni jedan dinar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati