Fudbal

Direktno.rs

25. 10. 2020. 11:39 0

REKORDI "KLASIKA" Ramos uz rame Kumanu, pukla i "stotka"

Real Madrid je slavio protiv Barselone 3:1 na "Kamp Nou" u 246. španskom "El klasiku" a pritom su oboreni brojni rekordi. Posebnop se istakao kapiten Madriđana Serhio Ramos.

Da počnemo od kapitena Reala Serhija Ramosa. Golom sa bele tačke izjednačio je rekord Ronalda Kumana po broju golova defanzivaca u istoriji španskog "Klasika". Ramos je kao i aktuleni trener Barselone postigao pet golova, s tim da je kapitenu Reala ovo bio prvi pogodak protiv Katalonaca sa bele tačke, ostale je postigao udarcem glavom, uglavnom posle prekida.

Bio je ovo i 25. uzastopno realizovani penal Serhija Ramosa koji je trenutno najsigurniji penaldžija na planeti. Uz to je i prvi penal za Real na "Kamp Nou" koji je doneo pobedu Madriđanima u "El Klasiku", a i prvi posle 2007. godine! Tada je gol postigao Van Nistelroj.

Ramos je postigao i 100. gol u belom dresu. Od prvog, protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona 6. decembra 2005. godine do poslednjeg prošlo je tačno 5.801 dan. Ronald Kuman je postigao 88 golova u dresu Barselone.

Federiko Valverde je prvi Urugvajac strelac za Real Madrid u "klasiku", a uz to je posle Vani Nistelrojevog (4. minut) bio strelac drugog najbržeg gola "kraljevskog kluba" na "Kamp Nou" u 21. veku.

Jedini strelac za Barselonu je bio Ansu Fati, ali njegov debi pogodak u "Klasiku" je oborio više rekorda. Fati je sa drugi najmlađi strelac u istoriji (17 godina i 359 dana), samo je tri dana stariji od Alfonsa Navara koji je 30. marta 1947. imao 17 godina i 356 dana kad je pogodio mrežu.

Taj pogodak Fatija je bio i 400. Barselone u duelima sa Realom. Sesar Rodrigez je postigao 100, Bern Šuster 200, Luis Enrike 300. a Ansu Fati 400.

Karim Benzema je sa šestom asistencijom postao najbolji asistent Reala u "El klasiku" u 21. veku, a izjednačio se po broju sa Pepom Gvardiolom, dok su Mesi, Ćavi i Inijesta ipak daleko odmakli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati