Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

23. 08. 2020. 15:38 0

Mitrović: Ostajem u Fulamu!

Aleksandar Mitrović je sa sinom posetio Humsku u subotu i pratio meč Partizana protiv Inđije, a medijima je tokom meča pričao o Partizanu, planovima, reprezentaciji, ali i otkrio najvažnije.

- Ostajem u Fulamu 90 odsto. Nikad se ne zna u fudbalu, ali imam ugovor još četiri godine. Ekipa je mlada, trener takođe, dobri su uslovi, klub želi da napreduje, a ja hoću da budem deo tima koji stremi da napravi nešto više. Dosta lepog se desilo tokom boravka na "Kreven kotidžu" i meni i porodici, verovatno ostajem. Skućio sam se u sredinu gde se igra najbolji fudbal. Probaću da budem na zahtevnom nivou dokle god mogu. Želim da se takmičim sa najboljim ekipama i igračima, to je u Engleskoj. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, međutim, trenutno sam srećan - rekao je Mitrović u loži stadiona, prenosi "Mozzartsport".

Prethodnu sezonu je završio kao najbolji strelac sa 26 golova, ali i veliki pobednik jer je u plej-ofu izboren povratak u Premijer ligu.

- Iza mene je dobra takmičarska godina na privatnom i na timskom planu. Ispunili smo cilj plasmanom u Premijer ligu, uz to su došli moji pogoci, plodovi ekipnog rada. Lepo se poklopilo. Velika je to bila utakmica na Vdembliju, svi smo želeli da budemo njen deo. Nekad u životu moraš da rizikuješ. Hvala Bogu, nisam obnovio povredu, ekipa je pobedila, a ja upisao asistenciju. Sve je ispalo kako smo se nadali“.

Mitrović je udarna pecnica reprezentacije Srbije. Golgeter ne deli mišljenje nacije ali donekle i selektora Ljubiše Tumbaković da su septembarski mečevi u Ligi Nacija uvod u baraž za EURO 2021.

- Najbitnije su prve utakmice sa Rusijom i Turskom. Ligu nacija bi trebalo da shvatimo ozbiljno, omogućila nam je da se kroz baraž plasiramo na Prvenstvo Evrope, iako nismo uspeli kroz kvalifikacije. Ubeđen sam i da selektor to shvata ozbiljno. Bitno je da počnemo pobedom - nada se strelac 34 gola za "orlove".

Nije krio zadovoljstvo što je posle tri godine i finale kupa u kome je Partizan dobio Zvezdu 1:0. Posetio je sa sinom Lukom pre početka meča stručni štab i igrače, prošetao se i terenom sa koga se vinuo među zvezde. Kao golgeter oduševljeno je pričao o Umaru Sadiku.

- Pričao sam sa Savom Miloševićem, predočio mu da mi se Nigerijac sve više sviđa što ga duže gledam. Stvarno je dobar igrač, mlad, može još da napreduje. Ima sreću da mu je trener čovek koji je postigao veliki broj golova u karijeri. Prostora za napredak, takođe. Bitno da je brz, jak, lucidan, zna fudbal... Realizacija dolazi sa godinama. Napadaču je najbitnije da ulazi u šanse, poseduje nos za gol, a realizacija se vežba, dolazi iskustvom i radom na treningu. Uveren sam da će Nigerijac ove sezone biti bolji nego prethodne.

Po završetku meča prošetao je terenom sa sinom Lukom koji je pokazao malo fudbalskog umeća.

- Nadam se da će jednog dana biti još lepih uspomena u dresu Partizana - najavio je Mitar planove da se jednog dana vrati u Humsku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati