Fudbal

[ Izvor: Marca.com ]

06. 08. 2020. 07:15 0

UEFA PROTOKOL Dezinfekcija aviona, testovi za dva sata...

UEFA je svim klubovima koji potencijalno mogu da izbore plasman u završnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope, ali i zvaničnicima, sudijama, delegatima poslala protkol za putovanje koji je rigorozan ali jedini mogući u vreme pandemije koronavirusa.

Španska "Marka" objavila je protokol za putovanje u Lisabon, verovatno dobijeno od medicinskog stafa kluba iz Madrida.

Prva i početna tačka protokola je test na korona virus. Sve sudije, igrači, treneri, pomoćnici i zaposleni i klubovima, kao i ostali akteri utakmica koji se budu plasirali u četvrtfinale u Lisabonu moraju proći prvi korona test dva dana pre putovanja u portugalsku prestonicu. Ti rezultati moraju biti poslani UEFA. Testovi će biti ponovljen i u Lisabonu. Niko ko je pozitivan neće moći da putuje. Apsolutno je zabranjeno. Svi oni koji su bili ranije pozitivni moraju dokazati da je bolest već prevaziđena.

Svi članovi ekspedicije moraju da se pridržavaju najstrožih higijenskih mera, kao i da dezinfikuju avion kojim će doputovali u Lisabon. Dolazak će biti u VIP predelima aerodroma, koji moraju biti spremni da mogu da obave potrebna lekarska ispitivanja. Povratak će biti odmah posle eliminacije timova. Testovi će se ponoviti u Lisabonu i neće im trebati više od dva sata. Timovi će ovlastiti osobu koja će saopštiti vlasima u Portugaliji ako postoji pozitivan rezultat na testu. UEFA će davati svakih 48 sati obaveštenja o testovima. Niko ko nije prošao test neće moći pristupiti zoni 1 stadiona, odnosno onoj koja je rezervisana za igrače, strulne štabove, delegate i sudije.

Predsednicima i direktorima (ne više od deset ljudi ukupno) preporučuje se odvojeno putovanje, da ne budu u istom hotelu sa ekipom i da nemaju kontakt sa igračima, jer neće biti podvrgnuti testovima. U idealnom slučaju, hotel bi trebalo da ugosti samo jednu ekipu bez ostalih gostiju. Ako nije to u mogućnosti, klubu se moraju obezbediti individualne sobe i minimalan kontakt sa ostalim gostima.

Timovi ne mogu istovremeno da izađu na teren. U formaciji bi trebalo da postoji metar udaljenosti izmešu njih i neće biti rukovanja sa protivnikom i sudijama ili nečega sličnog. Neće biti miks zona ni pre ni posle utakmica.

Stručni štab i rezervni igrači moraju biti odvojeni fizički minimum na metar razdaljine i to na tribinama. Skupljači lopti, njih četvorica do šestorica po meču, moraju obavezno nositi maske, moraju biti udaljeni dva metra od igrača i dezinfikovati ruke pre utakmice i na poluvremenu. Lopte se moraju dezinfikovati pre meča i na pauzi.

Upotreba sauna, džakuzija ili zajedničkog bazena strogo su zabranjena na stadionu. Masaže igrača će se raditi u odvojenim kabinama za presvlačenje a prostor će se odmah očistiti posle svakog korisnika. Flaše sa vodom i napicima moraju biti pojedinačne i moraju se baciti u kantu onog momenta kada prestane da se konzumira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati