Fudbal

Direktno.rs

20. 05. 2020. 18:26 0

Legenda Atletika napušta fudbal u 40. godini

Legendarni napadač Atletika iz Bilbaoa i španskog fudbala, Aric Aduriz, objavio je završetak igračke karijere u 40. godini.

U odluci koju je objavio na društvenim mrežama fantastični golgeter je saopštio da ga povreda kuka sprečava da pomogne saigračima na način koji želi i da je vreme za povlačenje.

- Došao je trenutak. Mnogo puta sam govorio da će fudbal pre napustiti mene nego ja njega, a nažalost moje telo je reklo da je dosta. Juče sam dobio savet lekara da se javim hirurgu koji će mi ugraditi veštački kuk u pokušaju da nastavim život što je moguće normalnije. Ne mogu da pomognem saigračima onako kako želim i onako kako oni to zaslužuju, to je život profesionalnog sportiste. Sve je vrlo prosto - napisao je Aduriz.

Profesionalnu karijeru počeo je u ekipi Aurere sa 18 godina i posle samo jedne sezone prešao u Bilbao. Dve sezone proveo je u B timu, usledila je pozajmica u Burgos, pa prelazak u Valjadolid, ali se vratio u klub i od poslednjih 14 godina 10 proveo u Bilbaou. Po dve sezone odigrao je za ekipe Majorke i Valensije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati