Fudbal

Direktno.rs

02. 03. 2020. 18:05 0

TADIĆ BESAN "Ovako se ne postaje šampion!"

Fudbaleri Ajaksa nikako da uđu u prepoznatljivu formu koja ih je krasila cele prošle sezone, u kojoj su igrali polufinale Lige šampiona i u kojoj su bili šampioni Holandije. Ove su ispali u grupnoj fazi elitnog takmičenja, eliminisani su i iz Lige Evrope, a alarm je upalio poraz u prvenstvu od Alkmara (0:2).

Tim neuspehom "kopljanici" su doveli u pitanje odbranu titule, pa je javnost u Holandiji krenula da sipa kritike na račun aktuelnog prvaka. Među igračima koje mediji kritikuju je naš Dušan Tadić, koji je prošle godine bio toliko hvaljen.

I Tadić je znao da prihvati kritike, svestan je da ne igra na onom nivou od prošle sezone, ali da to ne radi ni cela ekipa.

- Ovo je neprihvatljivo. I neverovatno. Odigrali smo lošu utakmicu protiv Alkmara, uopšte nismo ispunili obaveze. Ako samo jedan igrač zakaže, naš sistem više ne funkcioniše. Onda sledi domino efekat, a kad je tako, imamo problem sa svim protivnicima. Moramo da se držimo dogovora, da igramo kao tim u svakom pogledu - rekao je Tadić, a prenose holandski mediji.

Koliko ozbiljna kriza drma Ajaks, dovoljno govori činjenica da je tim iz Amsterdama ove sezone već doživeo osam poraza u svim takmičenjima, dok je cele prošle sezone samo šest puta pognute glave napuštao stadion.

- Da li sam ljut? Nego šta sam, nego ljut. Najpre na sebe. Ne možemo ovo da prihvatimo. Bolno je. Potrebno je da se pogledamo u ogledalo, prvi sam koji će to učiniti - rekao je reprezentativac Srbije.

Ajaks je u poslednjih pet kola prvenstva slavio samo dvaput, a do kraja šampionata ima da se igra još deset kola.

- Uključen je alarm. Ako nastavimo ovako, nećemo biti prvaci. Bilo je tako lepo kad smo prošle godine postali šampioni, a ako želimo da još jednom iskusimo taj osećaj, moramo da se vratimo prepoznatljivom stilu - zaključio je Dušan Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati