Fudbal

Direktno.rs

12. 12. 2019. 22:59 0

LIGA EVROPE Poznati svi učesnici nokaut faze

Odigrani su mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona. Takmičenje u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju nastaviće 32 kluba, odnosno 24 koji su prošli grupnu fazu, kao i osam trećeplasiranih timova iz Lige šampiona.

Srbija je imala dva predstavnika u grupnoj fazi dva najjača fudbalska klupska takmičenja u Evropi, ali nijedan nije uspeo da izbori "evropsko proleće".

Zvezda je imala dobru priliku, minuti su je delili, ali je Olimpijakos u 86. minutu pogotkom iz penala raspršio crveno-bele snove o nastavku takmičenja u Ligi Evrope.

Sa druge strane, Partizan je odigrao fenomenalnu utakmicu u poslednjem kolu Lige Evrope i tukao Astanu kod kuće, ali su crno-beli ipak u pretposlednjem kolu takođe nesrećno prokockali šansu da se nađu u eliminacionoj fazi, tako što su u finišu meča protiv AZ Alkmara u Holandiji jeftino primili dva gola i zabeležili remi koji je AZ odveo dalje.

Partizan je,dakle, večeras odigrao za čast i prestiž i na odličan način se za ovu godinu oprostio od Evrope, dok je širom kontinenta bilo dosta neizvesnosti, a favoriti su uglavnom opravdali očekivanja.

U nokaut fazi Lige Evrope naći će se: Sevilja (Španija), APOEL (Kipar), Malme (Švedska), Kopenhagen (Danska), Bazel (Švajcarska), Hetafe (Španija), LASK (Austrija), Sporting (Portugal), Seltik (Škotska), Kluž (Rumunija), Arsenal (Engleska), Ajntraht (Nemačka), Porto (Portugal), Rendžers (Škotska), Espanjol (Španija), Ludogorec (Bugarska), Gent (Belgija), Volfsburg (Nemačka), Bašakšehir (Turska), Roma (Italija), Braga (Portugal), Vulverhempton (Engleska), Mančester junajted (Engleska), AZ Alkmar (Holandija).

Kao trećeplasirani u grupnoj fazi Lige šampiona, još osam klubova igraće eliminacionu rundu Lige Evrope: Briž (Belgija), Olimpijakos (Grčka), Šahtjor (Ukrajina), Bajer Leverkuzen (Nemačka), Salcburg (Austrija), Inter (Italija), Benfika (Portugal), Ajaks (Holandija).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati