Fudbal

Milan Zarić

11. 11. 2019. 16:25 0

"SVE ĆU DA VAS OTERAM" Napoli potresa sukob neslućenih razmera

Ozbiljna kriza potresa Fudbalski klub Napoli... Problem italijanskog velikana nije samo to što su razultati mahom izostali, već i to što je prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis ušao u konflikt sa celim timom, pa je zapretio da će se otarasiti čak sedmorice standardnih prvotimaca.

Fudbaleri Napolija su minulih sezona praktično bili jedini ozbiljni konkurent Juventusu u borbi za titulu, ali su se stvari značajno promenile. Jer, tim iz Napulja je tek sedmi u Seriji A, sa 13 bodova manje od "stare dame", ali daleko od toga da je izostanak rezultata jedini problem Napolija.

Sve one kojima je Napoli blizak srcu mnogo više brine žestok sukob između prvog čoveka kluba Aurelija de Laurentisa i fudbalera, koji je kulminirao tokom vikenda.

Podsetimo, sve je počelo pre desetak dana, kada je kontroverzni gazda Napolija posle poraza od Rome (2:1) igrače poslao u sedmodnevni karantin. Fudbaleri su se pobunili i nakon utakmice su, umesto u karantin, otišli kućama svojim vozilima. Isto su učinili i nakon duela sa Salcburgom u Ligi šampiona, pa je De Laurentis skroz izgubio kompas.

Došlo je do sukoba između igrača i uprave kluba, a italijanski mediji navode da je Alan čak i ušao u verbalni sukob sa gazdinim sinom, te da su fizički obračun sprečili ostali igrači. Sve je to razljutilo Aurelija de Laurentisa, koji se nalazi u Los Anđelesu i kuje planove za budućnost. I to kakve!

Naime, mediji sa "čizme" donose informacije da je prvi čovek Napolija precrtao sedmoricu igrača, inače vođa pobune, te da je poručio: "Sve ću vas oterati".

Na njegovoj meti su se našli Dris Mertens, Hoze Kaljehon, Alan, Kalidu Kulibali, Fauzi Gulam i Elsajd Hisaj. Mertensu i Kaljehonu ugovor ističe na kraju sezone i biće prodani već u januaru. Belgijanac ima ponuda iz Kine, te će verovatno otići u Dalijan. De Laurentis po nižoj ceni planira da proda Kulibalija i Insinjea, jer su se sukobili i njihov odnos je narušen.

Ako De Laurentis ispuni svoju pretnju, Napoli će potpuno renovirati tim, pa ostaje da se vidi ko će se onda boriti za visok plasman u Seriji A i u Evropi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati