Politika

Direktno.rs

05. 09. 2024. 12:16 0

Šebek: Najnoviji pokušaj vlasti da privatizuju JP "Subotica-Trans", najezda skakavaca koja uništava Suboticu će biti zaustavljena

- Ne postoji očigledniji primer da neki čelnici SNS i SVM ne doživljavaju Suboticu svojim gradom, već ga vide samo kao partijski plen nego najnoviji pokušaj SNS i SVM da privatizuje JP „Subotica-Trans“ po ubrzanoj proceduri, na sednici Skupštine grada - izjavio je Robert Šebek, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Subotica, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Gradski odbor Stranke slobode i pravde najoštrije osuđuje ovaj, po građane izuzetno štetan, slučaj davanja JP Subotica-trans u koncesiju, koji je urađen protivno mišljenju struke. Da podsetimo građane, prošle godine je u Plavoj Sali Gradske kuće predstavljena studija izvodljivosti koju je izradio Saobraćajni fakultet po narudžbi Gradske uprave i koja je koštala 120 hiljada evra. U prezentaciji je predstavljen dosadašnji rad JP Subotica-trans koji je po mišljenju stručnjaka održiv, uz manje izmene postojećih linija, izmene dotrajalih autobusa i optimizacije rada zaposlenih. Napomenuto je da svugde u svetu javni transport subvencioniše osnivač, a to je u ovom slučaju grad, i nijednom rečju nije pomenuta privatizacija ili javno-privatno partnerstvo. Nije ni čudo da su izveštaj sakrivali i od lokalnih medijia, tako i od građana koji su i platili ovu studiju.

S obzirom da su ista gospoda već "ispekli zanat" uništavanjem, a kasnije i privatizacijom renomirane ustanove Apoteke Subotica, ponešeni tim iskustvom, sada isto pokušavaju da urade sa JP „Subotica- trans“, koje ima tradiciju od preko 120 godina i koje je preživelo i ratove i sankcije i ekonomske krize. Stranka slobode i pravde obećava svim učesnicima ove kriminalne radnje, da će se veoma brzo osloboditi institucije, a pre svega tužilaštvo i da će svi vinovnici krivičnih dela biti procesuirani po ubrzanom postupku. Najezda skakavaca koja uništava Suboticu će biti zaustavljena - istakao je Robert Šebek, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Subotica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati