Politika

Direktno.rs

27. 08. 2024. 13:41 2

Marsenić: Istom snagom moramo da se borimo i za Kosovo i Metohiju i za Nedeljice

Potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić poručio je danas da su i Nedeljice i Kosovo i Metohija podjednako Srbija i da se "istom snagom, istom silom moramo boriti i za jedno i za drugo".

Marsenić je podsetio da se ogromni ekonomski resursi nalaze na Kosovu i Metohiji podsetivši da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić imao čitav niz sastanaka sa predstavnicima tamošnjih Srba, a na tim sastancima im je obećavao dace ih zaštiti. "Vidimo šta se dešava, srpskih institucija dole više skoro da nema", napomenuo je potpredsednik Novog DSS-a.

Kada je u pitanju borba protiv iskopavanja litijuma, on je istakao da je to pitanje, uz opredeljenje za demokratiju, tačka koja povezuje celokupnu srpsku opoziciju. Proteste kojima se traži odustajanje od kopanja litijuma on je ocenio "veličanstvenim".

Gostujući na televiziji Nova S Marsenić je rekao da sada predstoji rad na dva koloseka. Osim protesta, za njega je bitno delovanje kroz institucije, a u prvom redu u Narodnoj Skupštini. "Pritiskaćemo vlast na dva koloseka", poručio je Marsenić.

Komentarišući razgovore sa narodom koje je najavio predsednik Vučić, Marsenić je naveo da je za njega sam čin razgovora dobra stvar, ali da je upitan način. "Predsednik države u tim razgovora nastupa kao portparol Rio Tinta koji ih promoviše", smatra visoki funkcioner Novog DSS-a za koga su priče o atentatima na prvog čoveka zemlje kao i privođenje hrvatske pevačice Severine na granici teme koje služe za odvlačenje pažnje od protivljenja litijumu.

Kada je u pitanju ekonomska situacija, Marsenić je rekao da nam se dešava da nas vlast predstavlja kao "ekonomskog tigra", a da zaduženja nisu nikada bila veća. "Mi imamo rast, ali nemamo razvoj. Naš rast je product ekstremnog zaduživanja", prokomentarisao je Marsenić.

O predstojećoj poseti predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji Marsenić je govorio rečima da je dobro što se predstavnici naše vlasti susreću sa stranim funkcionerima, ali da imamo činjenicu da će “predsednik Makron da se bori za interese svoje zemlje, a njegov kolega, nažalost, ne bori se za naše interese I to je ono što boli svakog građanina Srbije”. Dodao je da ne treba očekivati veliku pomoć Zapada u borbi protiv Vučićevog režima u Srbiji.

"Nećete se dobro provesti ako zapadne političare koristite kao saveznike u borbi protiv Vučića pošto je on njihov saradnik. Prava adresa za promene je srpski narod koji mora da sazri. Srbija je naša država počev od Kosova i Metohije pa sve do Nedeljica", zaključio je Marsenić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati