Politika

Direktno.rs

30. 06. 2024. 22:21 11

"Bezbednost u Srbiji je farsa dok je unutrašnji prsten obezbeđenja vlasti organizovani kriminal"

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da vlast u Srbiji od pitanja bezbednosti zemlje pravi farsu i da pokušava da stvori privid bezbednosti obećavajući kupovinu borbenih aviona i "praveći vojne i policijske modne revije na kojima se vrhuška skriva iza uniformi".

- U normalnoj zemlji policija štiti građane od kriminalaca. Vlast SNS-a je sve izokrenula. Policija, osim što štiti tu vlast, štiti kriminalce kako bi neometano radili poslove koje im je vlast dodelila ili raspodelila. Ipak, unutrašnji prsten bezbednosti ove vlasti nije policija, vojska, bezbednosne službe jer u njih nemaju dovolljno poverenja. Unutrašnji prsten obezbeđenja ove vlasti je organizovani kriminal - rekao je Ponoš za Danas.

On je ukazao na povezanost vlasti sa ljudima kriminalnog miljea koji se koriste za poslove poput "dizanja ustanka na Kosovu".

- Takođe, samo vlast koja je narkobiznis pretvorila u paradržavni posao može da dođe na ideju da joj taj posao obezbeđuju bezbednosne agencije - dodao je.

Ponoš je podsetio na neke od svakodnevnih prekršaja i propusta zbog kojih, između ostalog, „teško možemo reći da je Srbija bezbedna zemlja“.

- Nestalo je dete, a istraga se potpuno zaglavi u ćorsokaku uz usputno ubistvo brata osumnjičenog tokom isleđivanja i niko ne bude kriv. Starac tokom služenja zatvorske kazne od 30 dana zbog petarde biva ubijen nebrigom zatvorskog osoblja. Neka bahata žena koja se izrugivala protestima nakon tragedija u Ribnikaru i kod Maldenovca ima 33 prekršajne prijave i nastavlja da vozi dok pijana ne pokosi dete na ulici. Zar je bezbedna zemlja u kojoj se sve to dešava - navodi Ponoš.

Ponoš je istakao i to da "časni pripadnici vojske i policije bivaju proganjani" kao što je slučaj sa Novicom Antićem.

- Neki bivaju zaboravljeni kao podoficir Stojković koji je poginuo na Pešteru tokom vojne vežbe, a nadređeni u Vojsci i vlast pokušali da sakriju svoju odgovornost. Ili bivaju posmrtno vređani kao major Omer Mehić - rekao je Ponoš i upitao "Kakav je indikator bezbednosti kada Ministarstvo odbrane krije od članova skupštinskog Odbora za odbranu podatak koliko Srbija ima vojnika, podoficira, oficira?"

- Zar je bezbedna zemlja u kojoj čoveka koga prate kao potencijalanu terorističku pretnju pa ga zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandara pred ambasadom Izraela na Dedinju, 100 metara od američke ambasade - upitao je Ponoš.

Govoreći o bezbednosti, Ponoš je komentarisao i stanje u diplomatskoj službi.

- Samo vlast koja nema mnogo dodira sa brigom o ugledu države dozvoljava sebi da joj ambasador bude utefteren u fajlu bezbednosne službe zemlje u kojoj službuje zbog nasrtaja na maloletnicu u toj zemlji za vreme vršenja mandata - smatra Zdravko Ponoš.

- Kako mogu da se osećaju bezbedno građani zemlje čija vlast tajno pregovara rudarenje litijuma nakon što je taj projekat javno obustavila dok ne prođu izbori - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati