Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 04. 2024. 17:31 13

"Nestorović odbio da prebaci deo novca, to je otimanje"

Pokret "Mi - glas iz naroda" saopštio je da Branimir Nestorović, koji je napustio pokret čiji je bio jedan od sedam osnivača, odbija da deo novca koji država plaća na osnovu rezultata sa parlamentarnih izbora prebaci "izvornom pokretu", uz ocenu da je reč o "otimanju zakonom predviđenih sredstava".

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisano kao "izvorni pokret Mi - glas iz naroda", u kome je ostalo pet od sedam osnivača pokreta, račun na koji se taj novac uplaćuje otvoren je uoči izbora na Nestorovićevo ime, što je bilo prema zakonu, jer je on bio nosilac parlamentarne liste.

- Novac jeste na njegovom računu jer je nosilac liste, ali u međuvremenu se desila podela i to ne znači da poslanici izvornog pokreta nemaju pravo na ono što im daje država, a ne Nestorović, i što im po zakonu sleduje - dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, reč je o "otimanju zakonom predviđenih sredstava".

- I to ličnom otimanju. Možda i osveti. Ovde nije reč samo o otimanju novca od sedam poslanika, nego i o otimanju državnih para, otima se od države, ali i od onih koji su glasali za sedam poslanika koji na kraju sve to i plaćaju - naveo je taj pokret.

Dodali su da u zakonima postoji "pravna praznina" o slučajevima poput tog, ali naglasili da postoji i opšti pravni okvir, duh prava, po kojem funkcioniše svako društvo, pa i Srbija.

- Jer, ovde je reč o diskriminaciji izabranih poslanika samo zato što se ne dopadaju Branimiru Nestoroviću i zato što nisu u Pokretu podržali njegove ambicije. I ne samo o diskriminaciji, što je Zakonom zabranjeno, nego i o javnoj pljački - navodi se saopštenju i dodaje da će pokret nastaviti svoj rad i ostvariti svoja prava.

Poslanik Branimir Nestorović iz poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović" izjavio je ranije ovog utorka da neće podeliti novac koji se dobija na osnovu broja osvojenih glasova na izborima sa poslaničkom grupom "Mi - glas iz naroda", u kojoj je ostalo pet od sedam osnivača, navodeći da je to "mala kazna" jer su pokušali da "preuzmu pokret".

- Naravno da nećemo da im vratimo novac… Ne vidim u čemu je tu problem. Oni su nama uzurpirali mreže, pokušali da nam preuzmu pokret i kažnjeni su malo. Trebalo bi više, zato što to što su radili zaslužuje najoštriju osudu - rekao je Nestorović.

Nestorović je ranije rekao da se radi o sumi od oko 8,1 milion dinara na mesečnom nivou.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati