Politika

Direktno.rs

01. 04. 2024. 16:01 5

PSG osuđuje izjavu Šapića u kojoj je ProGlas optužio za "proustaštvo"

Pokret slobodnih građana osuđuje izjavu Aleksandra Šapića u kojoj je rekao da "Proglas reprezentuje proustašku politiku" i optužio opoziciju da zastupa antisrpsku, proustašku i sesecestionističku politiku - navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana, koje prenosimo u celosti.

- Aleksandar Šapić je u nedostatku rezultata kao gradonačelnik i katastrofalne situacije u svim segmentima funkcionisanja grada, odlučio da svoju kampanju vodi isključivo na najnižim porivima nacionalizma i napadima na sve građane.

Posebno je zabrinjavajuće to što Šapić postavlja pitanje da li su zakoni Srbije dobri, kad neko može slobodno priča i ne bude za to sankcionisan. Ovim jasno pokazuje upravo tendencije ka totalitarnim ideologijama za koje optužuje opoziciju, u kojima se javna reč zabranjuje, a svi koji odbijaju da se povinuju stranci na vlasti zatvoreni ili prognani.

PSG smatra da su građani Beograda već dva puta jasno rekli da ne žele da im ovakav čovek bude gradonačelnik, a Srpska napredna stranka na vlasti. Od ključne važnosti je da se njihova volja poštuje, a da upravu nad našim glavnim gradom preuzmu ljudi koji shvataju njegovu kosmopolitsku prirodu i otvorenost za sve ljude i njihova mišljenja - zaključuje se u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati