Politika

Direktno.rs

27. 03. 2024. 11:01 6

POKS: Bezrazložno uznemiravanje javnosti naoružanim patrolama

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da je pojava naoružanih patrola policije i vojske na ulicama srpskih gradova i ispred tržnih centara proteklih dana bila nepotrebno uznemiravanje javnosti i demontiranje sile prema građanima, a ne prema teroristima kojih nema.

- Ne postoji ni minimum opasnosti za terorističke napade u Srbiji, jer vlast čini ustupke svim našim neprijateljima i veće nego što oni očekuju. Neodgovarajuća upotreba sile liči na onu kada su podizani migovi zbog jednog drona, s tim što sada ni drona, niti bilo kakve opasnosti po građane nije bilo - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

- Glavni izvor nasilja u našem društvu je vlast koja javno svakodnevno mesecima i godinama žigoše svakoga ko se drzne da je kritikuje. Ništa nije urađeno na otklanjanju stvarnog uzroka tragedija kao što su bile ona u "Ribnikaru" i Duboni. I dalje postoji rijaliti koji deca gledaju, a u tabloidnim medijima se šire reči mržnje i pozivi na linč. Na sve to u javnosti se stvara lažna slika bezbednosti kroz predstave kakva je bila slanjem naoružanih patrola na ulice - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati