Politika

Direktno.rs

23. 03. 2024. 17:10 10

Stefanović o izjavi Vučića da bi Srbija mogla da napusti SE: Naljutio se pop na selo...

Aleksandar Vučić je sinoć zapretio time da bi Srbija mogla da napusti članstvo u Savetu Evrope, telu koje se brine o demokratizaciji i pravima građana našeg kontinenta. Po onoj narodnoj izreci "Naljutio se pop na selo..." Vučić na ovaj način, kroz očigledno zamajavanje građana, protestuje zbog mogućeg članstva Kosova u ovoj organizaciji, naveo je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Zaboravlja da kaže građanima Srbije da je moguće članstvo Prištine u Savetu Evrope direktna posledica njegovog prihvatanja Evropskog plana o normalizaciji i Ohridskog sporazuma, tačnije tačke 4. ovog Sporazuma, kojim je Vučić prihvatio da Kosovo nesmetano uđe u članstvo svih međunarodnih organizacija - dodaje Stefanović.

- Važno je istaći i da Kosovo ne ispunjava nijedan uslov za članstvo u Savetu Evrope i da član SE ne možete biti ako tretirate čitav srpski narod na KiM kao neprijatelja, uskraćujete mu osnovna prava i stvarate mono-etničku strukturu u XXI veku. Aleksandar Vučić laže. On ne sme da napusti članstvo Srbije u Savetu Evrope. Iako bi on voleo da nas dodatno izopšti iz sveta, na taj način prekine EU integracije Srbije, onemogući našim građanima sudsku zaštitu i prepusti bez diplomatske borbe Prištini polje ugroženih ljudskih prava Srba na KiM - napominje Stefanović.

- On ovo govori samo da bi sakrio sopstvenu odgovornost za članstvo Prištine u Savetu Evrope. Još jednom je pokazao da ga uopšte ne zanima budućnost i stabilnost Srbije i zaštita naših građana već samo gola vlast i opstanak organizovane kriminalne grupe koja je zasela na leđa Srbije. To im neće proći - zaključuje Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati