Politika

S. M.

13. 03. 2024. 14:42 11

Zavetnici u Prokuplju ušli u izvršnu vlast

Današnju sednicu Skupštine Grada Prokuplja obeležio je ulazak Srpske stranke Zavetnici u izvršnu vlast u Prokuplju. Naime, potpisan je koalicioni sporazume između ove stranke i lokalnog SNS i za uzvrat Zavetnici su dobili mesto u Gradskom veću.

To je izazvalo burnu reakciju opozicionih odbornika SSP, DS i NPS koji su istakli da se sve vreme znalo, da će Zavetnici da se priključe SNS.

Istovremeno su sva tri odbornička mesta Zavetnika na ovoj sednici ostala prazna, jer je jedan, odnosno Predrag Tasić postao većnik, Boban Stojković, za kojeg se pričalo da će zbog odluke o koaliciji da istupi iz stranke, nije se ni pojavio, a Marko Ristić koji je do skoro bio narodni poslanik, sada odbornik u lokalnoj skupštini i predsednik GrO Srpske stranke Zavetnici u Prokuplju podneo je ostavku na svoj odbornički mandat.

- Ulaskom u lokalnu vlast Zavetnici su pokazali spremnost da učestvuju u donošenju odluka koje se tiču građana Prokuplјa. Naš cilј je da se život u Prokuplјu kvalitativno unapredi, da mladi i obrazovani više ne odlaze, da se ekonomski naš grad vrati tamo gde mu je i mesto. Predlog Gradskog odbora je da Predrag Tasić, čovek koji je pošten, častan, otac troje dece, koji iza nema mrlјa u profesionalnoj i političkoj karijeri bude član Gradskog veća - izjavio je za Direktno.rs Marko Ristić.

Sada koaliciju na lokalu, sa SNS čine SPS i Zavetnici.

To prijateljstvo u izvršnoj vlasti Zavetnika i SNS na lokalu krenulo je iz Kuršumlije, jer je još na konstitutivnoj sednici OO Srpske stranke Zavetnici stao na stranu SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati