Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

07. 03. 2024. 15:11 5

Ponoš: Brnabić najbolji Vučićev đak, kao što je on bio Šešeljev

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da nije iznenađenje to što je kandidat za predsednika Skupštine Ana Brnabić jer ona može da odgovori Vučićevom razumevanju čemu parlament služi.

- Za Vučića je parlament mesto gde se opozicija ponižava, gde se udara pečat na njegove odluke i sprečava diskusija o važnim temama. Brnabić je rešenje koje je dostojno njenog prethodnika Orlića. Način na koji je on upražnjvao tu dužnost može samo nekoliko ljudi da radi. Ana Brnabić je Vučićev najbolji učenik, kao što je on bio Šešljev - rekao je Ponoš za N1.

Govoreći o ponavljanju beogradskih izbora, Ponoš je naveo da očekuje da vlast izbore raspiše u vreme kada opoziciji i građanima to ne odgovara.

- Ako se raspišu za 28. april, to bi već bila izborna krađa jer se uslovi ne mogu popraviti do tada. To ko raspisuje izbore - ne zavisi od toga ko je predsednik Skupštine. To je samo tehnička stvar. Odluku o kadrovskim rešenjima nije saopštavao predsednik SNS-a, već običan član Aleksandar Vučić.

Ponoš je dodao da moraju da se stvore elementarni preduslovi za održavanje izbora, a oni ne mogu da se stvore u kratkom roku.

- Mora da se najpre sredi birački spisak i otvore mediji. Mora da bude jasno šta mediji ne smeju da rade, poput toga da prenose predizborni skup SNS-a za izbore koji još uvek nisu raspisani. To može da se uradi do sledećih izbora.

Ponoš je istakao da vlast neće odustati od zloupotreba kako na sam dan izbora, tako i ranije.

- Mislim da rade na razrađivanju novih modela, ali će primeniti i prethodne u meri u kojoj budu mogli da ih sakriju, ali da mogu da pokradu izbore. Na prethodnim izborima im je trebalo da pokradu toliko da nisu mogli da sakriju. Na sledećim izborima će im trebati još više.

Prema njegovim rečima, Vučić pokušava da skrene fokus sa beogradskih tema govoreći o Kosovu i Metohiji.

- Milošević je svojevremeno tvrdio da se Knin brani u Beogradu, a Vučić kaže da se KiM brani od Beograda. A izdali su i jedan i drugi Beograd. Tema beogradskih izbora nije Kosovo niti Vučić tu ima čime da se pohvali. Nije tema ni Vučić tema, već je tema onoliko koliko ima veze sa kanalizacijom u Borči, a ima veze.

Ponoš se osvrnuo i na ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji rekavši da "Vučićeva priča o tome da ne može da pošalje u evrima penzije služi za zamaskiranje onoga što je stvarno uradio, a to je izdaja Kosova".

- Nije tema to da država ne može da pošalje novac u nekom drugom obliku. Šta bi bio problem da se novac pošalje u evrima i tako reši problem zaposlenih koji ne primaju platu već tri meseca? Od kad tamo ne funkcionišu srpske banke, svaki poslovni entitet mora da otvori račun u kosovkoj banci, a pre toga da se registruje u kosovskom APR-u. Suština je da sve što je ostalo na KiM, sve institucije, moraju da se podvedu pod prištinske - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati