Politika

Direktno.rs

02. 03. 2024. 10:29 66

Vučić: Veoma je važno da se ide na nove izbore u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rukovodstvu Srpske napredne stranke savetovao da se ide na nove izbore u Beogradu.

Vučić je (u ko zna kojem obraćanju narodu) danas rekao da je juče razgovarao sa predsednikom SNS-a Milošem Vučevićem, Anom Brnabić i Aleksandrom Šapićem i da im je savetovao da razmotre da se u Beogradu ide na nove izbore.

- Mi demokratiju negujemo, čuvamo i gajimo zbog sebe. Moj savet je, vi imate stranačke organe, moja molba je da razmotrite i ono što ću reći sada, da nam se ne ponovi 2008. godina, i neko će ga nazvati nelegitimno formiranje vlasti, a bio je to čist lopovluk kada su DS i SPS formirali vlast, uprkos sporazumu koji su socijalisti imali s drugom strankom (…) Znam da imate većinu, ali je veoma važno da se ide na nove izbore, bolje i da izgubite vlast, i šta god hoćete da se dogodi, nego da učestvujete u toj krađi izbora kakvu smo videli 2008. godine - poručio je Vučić.

O novom mandataru..

- Očekujem da me u ponedeljak obaveste ko bi trebalo da bude novi mandar za sastav vlade, pozvao sam 10 lista ragovore, a do sada obavio sa pet i obaviće još dva, sa SPS i listom "Srbija ne sme da stane", u ponedeljak. Tri liste - lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni "predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave".

Takođe je pozvao vladu da detaljno analizira preporuke ODIHR-a i da odmah krene u realizaciju svih 25 tačaka, jer "ima dobrih preporuka".

- Važno je da se to primeni, važno je da mi znamo da imamo demokratski poredak u zemlji - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 66

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati