Politika

Direktno.rs

19. 02. 2024. 10:54 14

Stefanović: Orliću, znaš li šta znače moral i pristojnost?

Vladimir Orlić je ušao u red naprednjaka za koje se Aleksandar Vučić plaši šta bi sami mogli da kažu pa im izjavu napiše Vladanka Malović, a njih samo potpišu ispod uvreda i laži koje im se sastave. Naravno, ni Orliću ni ostalima to ne smeta jer su odavno zaboravili šta znače reči moral i pristojnost - izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović odgovarajući na tvrdnje Vladimira Orlića da je “Stefanović je živi primer fantoma”.

- Zaista treba biti bez grama morala pa mene koji u Beogradu živim i radim od 2009. godine izjednačiti sa fantomskim biračima koji ne žive u Beogradu a prijavljivani su na telefonske centrale, šupe, nezavršene zgrade. Samo neko bez morala može tvrditi da je organizacija Crta tajkunska, a da je 411.000 glasova više od 427.000 glasova.

- Naime, 427.000 glasova su na izborima 2022. dobili Vučićeva, Dačićeva i Šešeljeva stranka u Beogradu. Vlast su formirale SNS i SPS. 2023. godine te dve stranke plus radikali koji su ušli na listu SNS-a, uz nezapamćenu krađu, dolaze do 411.000 glasova. Dakle, imaju pad od 16.000 glasova. Stranke koje čine koaliciju Srbija protiv nasilja imaju rast od 30.000. I za kraj - situaciju iz 2008. sa ovom sadašnjom mogu da porede samo ozbiljni lažovi.

- Deceniju pre tih izbora su vlast u Beogradu, beogradskim opštinama, ali i širom Srbije činili DS i DSS. Niko živ nije mogao da pomisli da bi posle tih izbora Koštunica mogao u vlast sa Šešeljem i Vučićem jer bi to bila izdaja DSS birača. A upravo to se desilo. U toj situaciji je SPS, koji je glasao za vladu i podržavao je od 2004. do 2007. i koji je sa Demokratskom strankom na osnovu odluke Glavnog odbora DS-a već bio zajedno vlast u opštinama širom Srbije, doneo odluku da na svim nivoima uđe u vlast sa proevropskim strankama i podrži potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji zbog koga je pala vlada.

- Što je najsmešnije posle tih izbora se i SRS podelio upravo na ovoj temi i tako je nastao SNS u koga su ušli oni radikali koji su rekli da su za Evropu. Danas vidimo da su lagali i da su to uradili jer su shvatili da ako to javno ne kažu nikada u Srbiji neće biti vlast. Lažu i dalje. Vlast su i dalje. Ali ne još dugo - izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović odgovarajući na tvrdnje Vladimira Orlića da je “Stefanović je živi primer fantoma”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati