Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

30. 10. 2023. 16:08 57

Očaj: Vučić iz naftalina vadi i Čedu

Svestan je Aleksandar Vučić da rejting Srpskoj naprednoj stranci pada ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji, pa sve čini da taj pad, ako može, ublaži. Stoga iz naftalina izvlači skrajnute političke likove - najavio je angažovanje Tomislava Nikolića, a sada je posegao za još jednim veteranom, liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, čestim gostom režimskih televizija, koji je najavio izlazak na izbore.

Najavio je, naime, Jovanović da će se vratiti u politiku, te da će biti deo izbora 17. decembra.

- Ući ću u ovu kampanju kao 1996. godine, kada sam izašao na ulicu i pozvao studente da odemo u centar grada, što se pretvorilo u najveći protest u istoriji našeg društva i prvu veliku demokratsku pobedu. Ne plašim se problema i verujem da ovo društvo ima snage da stane na noge i krene događajima u susret, prihvati teške istine bez obzira da li govorimo o KiM, BiH, Evropi, Rusiji, ratu u Izraelu i stradanju palestinskog naroda, jevrejskim žrtvama - rekao je Jovanović ta Tanjug.

Dodao je da on nikada nije otišao iz politike, ali da se ona promenila u nešto što je suviše lično, bez vizije, bez programa, u "obaranje ruku u kome ujedamo sami sebe".

Kako smatra, njegovo je da priča istinu i povede društvo hrabro napred.

- Svet se okrenuo naglavačke i ja se bojim šta će biti. Vidim u ovoj izbornoj kampanji šansu da pričam sa ljudima i tražim podršku ne za stranku, da se ne guram za jedan poslanički mandat, već da tražim podršku za onu vrstu istine bez koje nema otrežnjenja - poručio je Jovanović.

Kako je rekao, ne želi da Miroslav Lajčak, Žozep Borelj, Amerikanci, Italijani i Nemci rešavaju problem odnosa sa Albancima, već da to moramo mi sami da uradimo.

- Koliko god je teška ta istina, može da dovede do katarze srpskog naroda na takav način da naša deca ne budu taoci ludila kao što smo mi taoci ludila koje su stvorile generacije naših roditelja i onih koji su odlučivali o sudbini našeg društva - smatra Jovanović.

Na pitanje da li se vidi u koaliciji sa aktuelnom vlašću ili proevropskom opozicijom, Jovanović odgovara da ne vidi prostor za sebe u onome što radi vlast, ali ni opozicija.

- Ne kažem da su isti, želim im sve najbolje, ali ta politika je jako daleko od onoga što ja želim ovoj zemlji i što joj je potrebno. Vučiću je manevarski prostor sužen, s obzirom na poziciju na kojoj se nalazi i on tu žonglira sa svim našim mukama, pokušavajući da kupi vreme s nadom da ćemo sutra biti u boljim okolnostima - kaže Jovanović.

Opozicione političare je napao...

- Neka mi ne nude kritike Vučića na naše tragedije na Kosovu. Meni je sve to jeftino. Nigde ne mogu da me vode ni Dragan Đilas, ni Marinika Tepić, ni Miroslav Aleksić. Ono što me razlikuje od njih je što ja govorim ono što ja vidim, i ne pravim kompromis sa istinom - poručio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati