Politika

[ Izvor: Mediji ]

27. 10. 2023. 13:22 29

Opozicija postigla dogovor o nastupu na izborima: Ko su kandidati i nosioci lista?

Predstavnici proevropske opozicije obratiće se javnosti kako bi saopštili dogovor o zajedničkom izlasku na izbore 17. decembra.

Nosioci liste na parlamentarnim izborima biće Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta. Na beogradskim izborima kandidat prva na listi biće Mila Popović iz Stranke slobode i pravde, dok će nosioci liste biti Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i Vladimir Obradović, koji je ujedno i kandidat ove liste za gradonačelnika, saopštili su predstavnici opozicije ispred Skupštine.

O pokrajinskim izborima biće reči, kako se navodi, naknadno u Novom Sadu.

- Sva istraživanja nam govore da postoji velika sinergija zajedničkog delovanja i zato smo doneli odluku da na izbore izađemo zajedno i pobedimo. Mi naše razlike ne krijemo, već ih smatramo prednošću i snagom. Ove izbore tražili smo kako bismo ispunili zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“ i to je nešto što obećavamo svim građanima koji su učestvovali na protestima širom Srbije. Želimo da uredimo Srbiju tako da je ne vode ljudi povezani sa organizovanim kriminalom, da nas ne truje vazduh koji dišemo ili hrana koju jedemo, želimo da ulažemo u obrazovanje i stvorimo šansu za mlade, želimo da kad se razbolimo ima ko da nas leči. Želimo Srbiju koja nije okupirana nasiljem, već zemlja zadovoljnih i slobodnih ljudi. Imamo znanje i veliku želju, a sada tražimo podršku građana da sve ovo ostvarimo, a prava prilika su to izbori - naglašavaju iz opozicije.

Dogovor o zajedničkom nastupu proevropske opozicije postignut je tokom prethodne večeri, a prethodno je dogovoreno da je da profesor FON-a i poslanik „Pravac Evropa“ Vladimir Obradović bude kandidat za gradonačelnika Beograda. Dogovoreno je da nosioci liste budu Marinika Tepić, potpredsednica SSP, i Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije. U nazivu liste, biće glavna poruka protesta – “Srbija protiv nasilja”.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, istakla je da je pred nama najvažniji izbori.

- Pred nama je ključno pitanje da li želimo normalnu Srbiju i normalno društvo, da li želimo društvo bez nasilja, mržnje, kriminala i korupcije... Mi smo se zajedno okupili punog srca da kažemo da imamo snage da se izborimo za to uz vašu podršku i vašu pomoć, koja nam je najznačanija. Da konačno da pošaljemo u istoriju ovu vlast, koja je je razorila sve čega se dotakla i da ovim presvučenim radikalima konačno kažemo: NE! - ističe Tepić.

Ona je takođe istakla da će predstojaća kampanja biti agresivna i besomučno usmerena na sve kritičare vlasti.

- Ali ja vas molim da pokažemo onu nadmoć koju smo pokazali kad su stradali, nažalost, najnežniji i najranjiviji. A to su deca iz ‘Ribnikara’ i mladi iz sela iz okoline Mladenovca. Tu nadmoć treba da pokažemo na ovim izborima i sigurna sam da će zaista stvar biti rešena. Sigurna sam da će SNS imati prvi put rezultat koji će početi sa trojkom, što je srednja ocena, ali ocena koja će ih odvesti u nedovoljnost – da moraju da se sklone i da ne mogu da naprave vlast - dodala je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati