Politika

D. Ljutić

01. 08. 2023. 06:52 12

SNS da vlada kao kineski komunisti

Upravo po savetu komunista iz Kine, Srpska napredna stranka je osnovala Akademiju za obuku mladih lidera 2019. godine. Deklaracija Srpske napredne stranke, predstavljena 2021. godine na javnoj sednici Glavnog odbora, novo je Sveto pismo za članove. Dakle, po postulatima novog Ustava SNS procenjivaće se delovanje članova i pozivaju se i oni koji to nisu, da iz ljubavi i privrženosti prema svojoj otadžbini ove principe podrže. Tako je dobijen novi pravilnik poželjnog ponašanja u Srbiji. Dakle, ko poštuje deklaraciju koju je napisao Aleksandar Vučić privržen je domovini, a onaj ko ne poštuje... Previše namerno istih stvari.

Dok Kina podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i u grupi je zemalja koje blokiraju članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, Srbija je deo kineske ekonomske i političke vizije. Bliski odnosi između vladajućih stranaka u Srbiji i Kini ogledaju se i u nastojanjima funkcionera SNS da u svojim obraćanjima koriste kineski jezik.Tako se predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić u decembru 2019. obratio na kineskom jeziku.

Pre nekoliko dana delegacija Srpske napredne stranke posetila je Muzej istorije Кomunističke partije Кine u Pekingu, navodi se na sajtu SNS-a. Inače, delegacija Srpske napredne stranke koju predvode članovi Predsedništva SNS Petar Petković i Damir Zobenica, sa još 18 stranačkih kolega, boravi u višednevnoj poseti Narodnoj Republici Кini.

- Кomunistička partija Кine predstavlja inspiraciju, ne samo za kineski narod, već i za čitavo čovečanstvo. Snaga Кomunističke partije Кine, koja je pod mudrim rukovodstvom generalnog sekretara Si Đinpinga pokrenula veliku obnovu i ubrzani ekonomski razvoj Кine, direktno doprinosi i globalnom razvoju čitavog sveta koji treba da teži izgradnji zajednice za budućnost čovečanstva - istakao je Petković.

Veze između dve vladajuće stranke u Srbiji i Kini intenzivirane su tokom poslednjih godina. U junu 2019. godine u studijskoj poseti Pekingu, Nančangu i Šangaju, ekonomskim i političkim centrima Kine, boravila je delegacija od 15 članova Srpske napredne stranke.Tada je saopšteno da SNS nastavlja produbljivanje političke i ekonomske saradnje sa KP Kine. Odmah po povratku pojedini članovi delegacije su ispričali da su u Kini učili kako se radi za građane, da će SNS formirati svoju političku akademiju i pristupiti kontaktima sa građanima, ali i merenju doprinosa članstva u razvoju zemlje.

Upravo po savetu komunista iz Kine, Srpska napredna stranka je osnovala Akademiju za obuku mladih lidera 2019. godine. Šta su naprednjaci prvo savladali? Stopa nezaposlenosti među mladima u Kini raste a najbogatija pokrajina u zemlji ponudila je svojevremeno vrlo kontroverzno rešenje: poslati 300.000 nezaposlenih mladih ljudi na selo na dve do tri godine kako bi pronašli posao. Kod nas, jeftine kuće za mlade parove, nezaposlenim mladim lekarima posao u seoskim sredinama i obezbeđen stan... Pokrajina Guangdong, prošlog meseca je saopštila da će pomoći mladima sa završenim fakultetima da pronađu posao na selima. Previše namerno istih stvari.

- Vek postojanja Komunističke partije Kine je vek najvećih promena u istoriji čovečanstva - reči su Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera vladajuće Srpske napredne stranke na samitu koji je organizovala Komunistička partija Kine 2021 godine.

Deklaracija Srpske napredne stranke, predstavljena 2021. dodine na javnoj sednici Glavnog odbora, novo je Sveto pismo za članove. Dakle, po postulatima novog Ustava SNS procenjivaće se delovanje članova i pozivaju se i oni koji to nisu, da iz ljubavi i privrženosti prema svojoj otadžbini ove principe podrže. Tako je dobijen novi pravilnik poželjnog ponašanja u Srbiji. Dakle, ko poštuje deklaraciju koju je napisao Aleksandar Vučić privržen je domovini, a onaj ko ne poštuje…

 Zvuči li poznato sa onim tz komunističke partije Kine?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati