Politika

D. Ljutić

31. 05. 2023. 14:06 13

Orlićeva "demokratija" - pljuni i ne daj drugima da progovore

Za poziciju predsednika Skupštine Vladimir Orlić se kandidovao upravljanjem letećim automobilom u stranačkom spotu, smeštanjem otkaza profesorkama u ćuprijskoj Višoj medicinskoj školi. Sposobnost javnog blamiranja za partiju i beskrupuloznost, izuzetno su bitni za preuzimanje bilo koje javne funkcije, sposobnost ometanja slobodno izgovorene reči u živom programu RTS-a, njega je posebno preporučila za prvog čoveka Skupštine. 

Tokom gostovanja u emisiji "Takovska 10" na RTS, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić je u potpunosti izgubio fokus i krenuo da viče u studiju. Orlić je u jednom trenutku potpuno menjao teze, zanemario teme u emisiji, napadao opozicione predstavnike. Upadao je u reč, bio preglasan i na kraju konačno totalno izašao iz uloge predsednika Skupštine.Tačnije, u potpunosti je predstavio viđenje demokratije od strane SNS-a.

Dakle, po Orlićevom mišljenju, vlast je nepromenjiva i može otići samo svojom voljom, ili na izborima. Ali, te dve mogućnosti su teško ostvarive. Međutim, režim bi mogao da padne i spontanim urušavanjem zbog nesposobnosti da rešava vitalne probleme zbog kojih postoji ili da bude počišćen snažnom socijalnom eksplozijom koja se neizbežno pretvara u nenasilnu pobunu. To je u stvari i mesto straha i bahatog ponašanja predsednika Skupštine Srbije: reč pobuna.

I, gde je Fridom haus uopšte ne tako davno, pronašao tragove demokratije u Srbiji? Vlast kreira, ali i negira afere i skandale, koji bi ih svuda i na svakom mestu srušili, a ovde ih još drže na pijedestalu moći.Vladimir Orlić se za poziciju predsednika Skupštine kandidovao upravljanjem letećim automobilom u stranačkom spotu, smeštanjem otkaza profesorkama u ćuprijskoj Višoj medicinskoj školi. Kada proceni da u nekoj debati razgovor ide u smeru koji je opasan za njegovu stranku, on će odmah pokušati da ga prekine i da doprinese podizanju napetosti. Zadatak čoveka koji ubija dijalog. Nema sumnje da su sposobnost javnog blamiranja za partiju i beskrupuloznost, izuzetno bitni za preuzimanje bilo koje javne funkcije, sposobnost ometanja slobodno izgovorene reči u živom programu RTS-a ,Orlića posebno preporučila za prvog čoveka Skupštine.

U demokratiji građani postavljaju pitanja a ne odgovaraju na njih. Po SNS-u, narod ne ume da odlučuje, neuk je i nanosi štetu režimu. I, nije daleko od istine. Naime, da narod ume da odlučuje ovaj nikada ne bi bio predsednik bilo čega. Sve emocije koje režim dobija prinudno se dovoze autobusima.

Iznuđivanje toplih osećanja "svoga naroda" pouzdan je znak vrhunske surovosti u vršenju zlodela. Orlić je u pomenutoj emisiji nameravao da objasni šta je to u Srbiji nasilje, kako ga prepoznati i kako se ono ispoljava. Rekao je da nasilje neće biti dozvoljeno, da je tome kraj. Ko je učinio, odgovaraće pred nadležnim državnim organima. Šta su to nadležni državni organi? To je suštinsko pitanje za razumevanje nasilja u ovoj zemlji, čista alhemija.
Što se više ekonomska i socijalna kriza bude produbljivala, to će više rasti represija parlametarne većine nad svima koji ne stanu iza Aleksandra Vučića. Za to će se već pobrinuti Vladimir Orlić. Jednoga dana sve će ovo biti prošlost, ako bilo šta od nje preostane. 

Sa druge strane, ogorčenost sadašnjom vlašću može završiti na televizijama koji vide svi građani Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati