Politika

Direktno.rs

27. 12. 2022. 15:51 43

Đilas: Napadi Bulatovića na Tepićku isti kao SNS i Pink

Napadi na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić od strane doskorašnjeg člana SSP-a Dejana Bulatovića identični su napadima kojima je Marinika bila i još uvek je izložena od strane Srpske napredne stranke. To su neistine koje su, osim SNS-a objavljivali tabloidi i televizija Pink, zbog čega su podnete i tužbe nadležnim sudovima. Navoditi iste "argumente" koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Mariniku Tepić i SSP za saradnju sa SNS-om je vrhunac besmisla - navodi se u izjavi predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Podsetimo, bivši potpredsednik i poslanik SSP Dejan Bulatović održao je danas konferenciju za štampu na kojoj je optužio Mariniku Tepić da je "lobista SNS" i nju naveo kao glavni razlog izlaska iz SSP.

- Marinika Tepić je lobista SNS. Ona radi sa SNS, ima svakodnevne kontakte sa SNS i uvukla je SSP u tu priču. Ja ne mogu i neću da učestvujem u toj priči. Ja nisam formirao SSP da stojim s njima u redovima i da znamo koji je krajnji rezultat. Vidite nastupe u Skupštini, vidite da nema "partije i bratije", da nema onog izjašnjavanja njenog i to je čitava Srbija videla i opštinski odbori su tražili moju reakciju. Ovo je moja reakcija. Dokaz tome da je Marinika lobista SNS je to što nikada nije krivično gonjena, procesuirana - naglasio je on.- Marinika Tepić je glavni krivac zašto sam odlučio da izađem iz Stranke slobode i pravde i podnesem ostavke na sve funkcije. Mnogi ljudi su zbog nje izašli iz SSP, mnogi su stradali pod njenim političkim terorom koji je sprovodila u stranci - istakao je Bulatović.

Na njegove optužbe odgovorio je predsednik SSP Dragan Đilas, istakavši sledeće:

- Marinika Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti svoj rodni grad. Poslanici SNS je u Skupštini Srbije nazivaju Belivukovim portparolom i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan. Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost doveli su do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para "Telekoma", nađu i u dokumentima Evropske unije. Upravo u prethodnim danima je zahvaljujući i angažmanu SSP-a i posebno Marinike Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima.
Pominjati fotografiju, za koju se zna da je nastala na zvaničnoj večeri u Strazburu, na kojoj su bili i predstavnici Demokratske i Narodne stranke, kao i koalicije "Moramo", pokazuje krajnje lošu nameru ili odsustvo razumevanja za ulogu koju Marinika Tepić, kao kopredsedavajuća ima u Odboru za stabilnost i pridruživanje EU.

Žao nam je što Dejan Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Mariniki Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju. Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima ili službi. SSP i Marinika Tepić nastaviće borbu za bolju i pravedniju Srbiju - zaključio je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati