Politika

Direktno.rs

09. 12. 2022. 11:30 7

Ponoš: Treba nam politička katarza

Predsednik pokreta "SRCE" general Zdravko Ponoš u intervjuu za list Politika naglasio je da je spreman na saradnju sa opozicijom, ali ne i sa režimom.

- Pokret "SRCE" biće spreman na dijalog, na konstruktivnost i zajedničko angažovanje opozicije u formatima i na načine koji su uzajamno prihvatljivi. S režimom koji ne poštuje ni zakone ni Ustav ove zemlje nema pogađanja - istakao je Ponoš.

Kada je u pitanju stanje u zemlji i mogućnost izbora na proleće, Ponoš kaže da nije siguran da li će ih biti.

- Pred sobom ima ogromne izazove u koje je zemlju uveo - Kosovo, energetska situacija, urušene insutitucije, od školstva i zdravstva do policije i pravosuđa. Svaki dan eksplodira nam u lice susret sa posledicama njihove desetogodišnje vladavine. Nije ovo sad baš neki ambijent za olaku pobedu SNS na izborima, čak i pokradenim kao inače - rekao je Ponoš i dodao:

- Naivno je verovati da će SNS udovoljavati zahtevima opozicije i interesima građana Srbije.

A kada bi došlo do vanrednih izbora kaže da nije siguran da bi se njima radovali svi.

- Kad bi neko i pitao parlamentarnu opoziciju, kad bi hteli izbore, nisam siguran da bi jedan deo te opozicije žurio. Bilo bi dobro da Srbija u istom lavoru sa prljavom vodom vlasti odbaci i takvu kalkulantsku opoziciju. Treba nam politička katarza. Sudeći po napadima koje mi sad već dosta redovno i čak iz inostranstva upućuje prvi čovek režima, predsednik Vučić, rekao bih da smo dobro krenuli. Sad kad smo predstavili rukovodstvo Pokreta i kad krenemo na formiranjem lokalnih odbora, režim će imati više meta za napad. To će nam i dalje biti dobar barometer, čak i u kadrovskoj politici - konstatuje general komentarišući poziciju i rejting pokreta koji vodi.

Kada je u pitanju Kosovsko pitanje Ponoš kaže:

- Svaka platforma za pregovore, ko god da je ponudi, a koja isključuje priznanje kosovske nezavisnosti i ulazak u UN je vredna razgovora - kaže Ponoš i dodaje da ovo pitanje svakako ne treba rešavati hitno.

- Zašto ne mora Kipar, a mora Kosovo. I šta je definitivno u međunarodnim odnosima - zaključuje lider pokreta "SRCE".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati