Politika

Direktno.rs

01. 12. 2022. 20:12 12

Imenovanje Vulina za direktora BIA ruganje građanima

"Imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno informativne agencije je ruganje građanima ove zemlje i posebno, ruganje ljudima koji rade u sektoru bezbednosti", naveo je Srđan Milivojević, narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"Postavljanje potpuno nekompetentnog politikanta i manipulanta na čelo jedne od najvažnijih bezbednosnih službi u zemlji samo po sebi predstavlja direktnu i ozbiljnu pretnju po bezbednost Srbije. To je dokaz da u ovoj zemlji voljom Aleksandra Vučića može sve, pa i ono što je u normalnim državama nezamislivo.

Današnja Vučićeva odluka o postavljenju Aleksandra Vulina verovatno je obeležena prigodnim slavljem u naprednim mafijaškim krugovima, ali i u bezbednosnim službama država koje imaju svoje interese kada je reč o Srbiji, jer imenovanje Vulina je garancija da će te interese i ostvariti.

Advokati Predraga Koluvije, pa i sam prvooptuženi u aferi Jovanjica, takođe mogu biti zadovoljni ovim imenovanjem, jer je jedan od najboljih berača organskog paradajza sa Jovanjice, zasluženo nagrađen za marljiv i predan rad na najčuvenijoj evropskoj plantaži za uzgoj organskog povrća koji su ovekovečile i kamere.

Gledajući unazad koje je sve visoke državne funkcije obavljao Aleksandar Vulin otkako je režim Aleksandra Vučića zaseo na vlast, a od kojih ni za jednu nema nikakve stručne kompetencije, očigledno je da je u današnjoj Srbiji odanost Vučiću jedini kriterijum za postavljanje na najviše državne položaje. Sreća je samo što nemamo nuklearnu centralu, jer najbolji pitomac Mire Marković samo "nuklearkom" još nije rukovodio, pa bi to verovatno bila sledeća državna funkcija koju bi vođa režima poverio lažnom levičaru Aleksandru Vulinu.

Ipak, čak i u državi srušenih institucija, što je Srbija pod Vučićevim režimom svakako postala, nezamislivo je da predsednik jedne marginalne političke stranke, bez ikakvog uporišta u biračkom telu, biva imenovan na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije, što je u vreme izuzetnih bezbednosnih rizika jedna od najvažnijih državnih funkcija u ovom trenutku", zaključio je Srđan Milivojević, narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati