Politika

[ Izvor: Mediji ]

05. 10. 2022. 16:46 7

Stefanović sa Hilom o usklađivanju spoljne politike sa EU

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović izjavio je na sastanku sa ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji (EU) ostaje prioritet Srbije i dodao je da zbog toga mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU. On je istakao da će kao predsednik Odbora za spoljne poslove iskoristiti priliku da sazove sednicu Odbora na kojoj bi se o tome raspravljalo, nakon čega bi se ta tačka našla i na plenarnoj sednici parlamenta.

Tokom sastanka bilo je reči i o reperkusijama koje bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji, imalo na srpsku privredu, a u svetlu toga Stefanović se dotakao i situacije na relaciji Beograd-Priština, rekavši da ona može biti rešena isključivo dijalogom i da zamrznut konflikt nije rešenje.

Stefanović je naglasio da je poređenje pitanja Kosova i Metohije i Ukrajine odgovarajuće u smislu međunarodnih i bezbednosnih posledica sukoba, kao i da će Srbija poštovati svoj Ustav i volju naroda po pitanju statusa KiM.
Ambasador Hil se složio da je obaveza svih članica za pristupanje EU – da slede njenu politiku.

On je istakao da Srbija ima podršku SAD na putu evrointegracija, kao i da se Amerika trudi da ostvari što bližu saradnju sa zemljama Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati