Politika

Direktno.rs

03. 10. 2022. 16:04 0

"Skandalozan izostanak reakcije Ministarstva na intervju u Informeru"

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je skandalozan izostanak "reakcija Ministarstva zdravlja i katedri za psihijatriju i psihologiju na užasan intervju" sa osuđenim silovateljem Igorom Miloševićem, koji je objavljen u listu "Informer".

- Intervju je opasan po društvo i mentalno zdravlje na dve ravni. Jedna ravan je rana retraumatizacija žrtava i jasno je šta za njih znači kada takav tip daje instrukcije kako da se žrtve ponašaju u toku silovanja - rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

- Druga ravan je kod ljudi koji inkliniraju patološkim stanjima i balansiraju na ivici noža, a ovo je najbolji način da se tim ljudima kaže da je to put da se dođe do naslovnih strana. Svako ko je egzibicionista i patološki tip će biti motivisan da sledi takav put - dodala je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da je u taj slučaj trebalo da se uključe i Ministarstvo za socijalna pitanja, Ministarstvo kuture i informisanja, policija i tužilaštvo.

- Kao psihijatar smatram da su ozbiljno zakazale institucije sistema, naročito one koje se bave mentalnim zdravljem.

Predsednik Odbora za kulturu i informisanje i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da je održavanje sednice tog odbora na kojoj bi se raspravljalo o intervjuu objavljenom u listu "Informer" sprečeno "terorom većine" tako što nije izglasan dnevni red.

- Time je poslata poruka "ne dirajte nam našeg glavnog propagandistu" i poruka ne samo "Informeru", i ne samo "Informeru", nego i sličnim podržavaocima režima i propagatorima primitivizma da nastave onako kako su radili do sada i da im se ništa neće dogoditi i neće im dlaka s glave faliti - rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da je na dnevnom redu sednice odbora, koji je većina odbila da usvoji, bila i pozicija privatnih televizija i do koje mere su one dužne da rade kao stubovi nosači kulture i identiteta naroda, a do koje mere se to postiže rijaliti programima u kojima se prebijaju učesnici i do koje mere vlasništvo nad televizijom daje pravo da tu televiziju koristi u opskurnim obračunima sa još opskurnijim protivnicima.

- Svaki odbor odslikava odnos u skupštini i SNS većina je imala stav da je to tema o kojoj ne bi trebalo da se razgovara i tema koju bi trebalo tabuizirati - zaključio je Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati